menu

Családireceptkönyv.hu

Eperhab


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2dl natúr joghurt
2dl tejszín
100g eper
50g cukor
1 p tk zselatin
0,5dl víz

Elkészítés:


1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába.

2. A zselatinport hideg vízben áztatom egy rövid ideig, majd olvadásig melegítem, és nagyon finoman belecsorgatom a gyümölcsmasszába, és alaposan elkeverem benne.

3. Egy őzgerincformát kibélelek folpacckal, és a falát kirakom babapiskótával. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntöm, a tetejét szintén babapiskótával fedem be. Fóliával lefedve minimum 3-4 órára fagyasztóba teszem dermedni.

4. A fagyasztóból kivéve néhány percig szobahőmérsékleten állni hagyom, a tetejét friss eperrel díszítem, majd szeletekre vágva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrófánk
Túrófánk

A lisztbe szódabikarbónát, sót, cukrot, túrót, és két tojás sárgáját teszünk. Tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. Ezt gyúródeszkán is alaposan átdolgozzuk, majd fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Margarint olvasztani, mindent összegyúrni. 1 éjszakára hűtőbe tenni. másnap kinyújtani, szaggatni, 180 fokon megsütni.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pilóta keksz
Pilóta keksz

A lisztben elkeverjük a porcukrot, a sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal, valamint a tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagyományos puszedli (Stahl)
Hagyományos puszedli (Stahl)

A zsírt és a mézet egy kisebb lábosban összeolvasztjuk, átöntjük egy közepes méretű keverőtálba, és langyosra hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat és a reszelt narancshé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk