Családireceptkönyv.hu

Eperhab


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2dl natúr joghurt
2dl tejszín
100g eper
50g cukor
1 p tk zselatin
0,5dl víz

Elkészítés:


1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába.

2. A zselatinport hideg vízben áztatom egy rövid ideig, majd olvadásig melegítem, és nagyon finoman belecsorgatom a gyümölcsmasszába, és alaposan elkeverem benne.

3. Egy őzgerincformát kibélelek folpacckal, és a falát kirakom babapiskótával. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntöm, a tetejét szintén babapiskótával fedem be. Fóliával lefedve minimum 3-4 órára fagyasztóba teszem dermedni.

4. A fagyasztóból kivéve néhány percig szobahőmérsékleten állni hagyom, a tetejét friss eperrel díszítem, majd szeletekre vágva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Őszibarack
Őszibarack

A zsírt elmorzsoljuk a lisztel a többi hozzávalókat hozzáadom,végén a tejet annyit,hogy könnyen formázható legyen,egy órát pihentessük a hűtőbe .Dió nagyságú golyókat formálunk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Alexandra
Eta szelet
Eta szelet

Máz: 2 k. kakaó, 4 k. cukor, forró, kicsi vaj, ezt felfőzzük, és a tetejére kenjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Királyszelet
Királyszelet

A tojásokat szétválasztjuk. Habosra keverjük a margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a rummal, majd hozzáadjuk a diót, a felvert tojásfehérjét, a lisztet, a mazsolát és a resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Tejberizs szelet
Tejberizs szelet

Rizskrém: Ezen változtattam egy picit, mert tejszínesen sokkal finomabb, mint vajasan 15 dkg rizs 5 dl tej 2 dl víz 5 dkg cukor vaníliás cukor 1 doboz, 2 dl tejszín, én Hu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk