1 kg alma
2,5 bögre liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
olaj
porcukor
lekvár
fahéj
Elkészítés ideje:
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd a forró olajba. Ha szeretnéd, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fánkra, kicsit nyújts a tésztán, és pohárral szúrd ki.
Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert sütés közben még tovább nő. Egyszerre sokat ne tegyél az olajba. Pár perc alatt süsd pirosra, ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd vedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. Evés előtt kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjjal összekevert porcukorral.
1. Melegítsd fel a tejet egy lábosban és olvaszd bele a Nutellát. 2. Öntsd hozzá az olajat, üsd bele a tojást és keverd jól össze botmixerrel vagy turmixban. 3. Egy másik t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük. Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pavlaku sjediniti sa kondenzovanim mlijekom, dodati keks pa ostaviti u frizider na pola sata. Zatim filovati kore. Odgore posuti keksom (50g).Ostaviti da se ohladi . S obzirom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát, ha vastagabbat vettünk, akkor kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra. Felvágjuk 10x10 cm- es kockákra. A közepükre teszünk 1-1 tk lekvárt. A tojást kettéválasztjuk, a fehérj...
Elkészítési idő: 15-30perc Nehézség: Könnyű