menu

Családireceptkönyv.hu

Almafánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg alma
2,5 bögre liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
olaj
porcukor
lekvár
fahéj

Elkészítés ideje:

Elkészítés:


Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:

Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd a forró olajba. Ha szeretnéd, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fánkra, kicsit nyújts a tésztán, és pohárral szúrd ki.

Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert sütés közben még tovább nő. Egyszerre sokat ne tegyél az olajba. Pár perc alatt süsd pirosra, ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd vedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. Evés előtt kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjjal összekevert porcukorral.

Almafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Magas mákos pite
Magas mákos pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk, majd az egyik adag tésztát kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük 3 evőkanálnyi baracklekvárral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Pithivier
Pithivier

Elkészítés: A töltelékhez a szobahőmérsékletű vajat összekeverjük a cukorral hozzá adjuk a tojásokat, a rumot, a reszelt narancshéjat. Jól összekeverjük, majd bele forgatjuk az őrö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Habos cseresznyés szelet
Habos cseresznyés szelet

A vajas tésztát kiterítjük, kinyújtjuk, majd három egyforma csíkra vágjuk. 220 fokra előmelegített sütőben kisütjük a lapokat, azután hagyjuk kihűlni. A cseresznyéből néhány szemet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  ARANYGALUSKA
ARANYGALUSKA

Az élesztőt 1 dl tejben+ 1 ek cukorral felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, annak közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, olajat, c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk