A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
2 tasak vaníliás cukor
30 dkg piros gyümölcs (málna, cseresznye – fagyasztott is jó)
A krémhez:
5 dl habtejszín
50 dkg krémtúró
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére: 10 dkg reszelt csokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját is, majd lassanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, majd a tetején eloszlatjuk a gyümölcsöt. 180 fokos sütőben megsütjük, villával ellenőrizzük, hogy megsült. Közben felverjük a habot és belekeverjük a cukrot, majd a túrót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A kihűtött süteményen elkenjük a krémet, rászórjuk a csokoládéreszeléket és lehűtjük.
kb. 35 x 25 cm-es tepsiben érdemes sütni
180 fok 35-40 perc Vajat (100g) a cukorral (200g) kikeverni, vaníliás cukorral és az egész tojásokkal (2db) majd az olvasztott mézzel. Hozzá a tej (2dl) . Ezután a liszt (400g)...
Elkészítési idő: 2A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Amíg a tölteléket készítjük, mehet a hűtőbe pihenni. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorra...
Elkészítési idő:Elkészítés 1.A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a többi összetevőt, a sorrend mindegy. Csak arra figyeljünk, hogy a lisztet kell utoljára hozzáa...
Elkészítési idő: