A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
2 tasak vaníliás cukor
30 dkg piros gyümölcs (málna, cseresznye – fagyasztott is jó)
A krémhez:
5 dl habtejszín
50 dkg krémtúró
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére: 10 dkg reszelt csokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját is, majd lassanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, majd a tetején eloszlatjuk a gyümölcsöt. 180 fokos sütőben megsütjük, villával ellenőrizzük, hogy megsült. Közben felverjük a habot és belekeverjük a cukrot, majd a túrót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A kihűtött süteményen elkenjük a krémet, rászórjuk a csokoládéreszeléket és lehűtjük.
kb. 35 x 25 cm-es tepsiben érdemes sütni
A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszábó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A cukrot tedd bele egy edénybe és olvaszd fel, tedd bele a vizet és a vajat. Amikor a cukros keverékben minden alapanyag elolvadt,...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit késes darálóban összezúzzuk. Kerekre kinyújtjuk egy papíros sütőlapra. Közepére halmozzuk a gyümölcsöt. A szélét körbe ráhajtjuk. A szélét lekenjük mascarponés e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfu...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes