75 dkg liszt
25 dkgporcukor
20 dkg méz
15 dkg vaj
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 kk szegfűszeg
1 kk fahéj
töltetlen kemény cukorka
Kimérem a hozzávalókat, felolvasztom a mézet a vajjal, kikeverem a tojásokat a fűszerekkel, majd az egészet összekeverem és tésztává gyúrom, majd fél órát pihentetem.
Kinyújtom, kiszaggatom és tepsibe teszem, közepébe rakom az összetört cukorkát, majd magas hőfokon megsütöm.
Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pripremiti okrugli kalup promjera 26 cm. Bjelanca sa malo soli izraditi u cvrsti snjeg. Buter i secer kfemasto izraditi elektricnom mjesalicom dok se ne dobije fina kremasta sm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a felső réteggel, mert ennek picit hűlnie kell. Elkezdjük karamellizálni a 8 dkg cukrot, majd mikor már felolvadt, hozzáadjuk a mézet, kis keverés után az összetört (nem da...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Nehéz