75 dkg liszt
25 dkgporcukor
20 dkg méz
15 dkg vaj
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 kk szegfűszeg
1 kk fahéj
töltetlen kemény cukorka
Kimérem a hozzávalókat, felolvasztom a mézet a vajjal, kikeverem a tojásokat a fűszerekkel, majd az egészet összekeverem és tésztává gyúrom, majd fél órát pihentetem.
Kinyújtom, kiszaggatom és tepsibe teszem, közepébe rakom az összetört cukorkát, majd magas hőfokon megsütöm.
A mézet megmelegítjük. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, sót, hozzáadjuk a cukrot,és a fűszerkeveréket, majd elkeverjük. Ehhez adjuk a felmelegített mézet és hozzáöntjük a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tud...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. A tésztához A tojás...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a tejbe és össze állítom nyújtom kiszaggatom és 180 fokon megsütöm
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű