menu

Családireceptkönyv.hu

Szuperegyszerű fahéjas, morzsás piskóta


Írta:

Elk. idő: 25 p
Adag: 2-4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 5 dkg nádcukor
» 10 dkg liszt
» 1 tojás
» 5 dkg vaj
» 2 tk fahéj
» reszelt szerecsendió
» ½ tk sütőpor
» ½ tk szódabikarbóna
» 2 púpos ek tejföl
» 2 ek olaj
» csipet só
» a tetejére morzsa:
» 2 ek barnacukor
» 5 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» egy marék dió

Elkészítés:


Először összevegyítjük a szárazanyagokat: a lisztet, a nádcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a szerecsendiót és a csipet sót.
Ezután egy másik tálban összekeverjük a nedves anyagokat: a felvert tojást, az olajat és a tejfölt.
Ezután összeforgatjuk a nedves és a száraz alapanyagokat, de nem kell megijedni, ha darabos, ennek ilyennek kell lennie. Ezt követően összekeverjük a piskóta tetejére kerülő fűszeres ropogós morzsát: a durvára vágott diót a vajjal, a fahéjjal, a vajjal, a nádcukorral és a liszttel együtt összekeverjük.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy piskótaformát kikenünk egy kevés vajjal és megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a piskótamasszát és a tetejére szórjuk a diós, fahéjas morzsát.
Picit megsózzuk a tetejét is, és 20 percre betesszük sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha valami édesre vágyunk, mondjuk a reggeli tejeskávé mellé, akkor ez a fahéjas, morzsás piskóta remek választás.

Szuperegyszerű fahéjas, morzsás piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Habos-túrós kocka
Habos-túrós kocka

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. félórát hűtőben pihentetjük. Ezután két lappá nyújtjuk, a tepsi hátulján 190 fokon megsütjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, a túrót c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Marlenka golyó
Marlenka golyó

Először a karamellt készítjük el. Az összes hozzávlóját egy tapadásmentes edénybe tesszük és alacsony lángon kb 2 órán át főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük. A karamel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Olasz vajkrém
Olasz vajkrém

A tojásfehérjéket közepese fokozaton kezdjük el felverni. Közben készítsük el a cukorszirupot. A vizet és a cukrot keverjük el és forraljuk fel, készítsünk szirupot. Ne karamellizá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós-mákos bejgli
Diós-mákos bejgli

A tésztát megkelesztjük és négy részre osztjuk.Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük vastagon dió, vagy máktöltelékkel, felcsavarjuk és lisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy a meg...

Elkészítési idő: 2,5
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk