» 5 dkg nádcukor
» 10 dkg liszt
» 1 tojás
» 5 dkg vaj
» 2 tk fahéj
» reszelt szerecsendió
» ½ tk sütőpor
» ½ tk szódabikarbóna
» 2 púpos ek tejföl
» 2 ek olaj
» csipet só
» a tetejére morzsa:
» 2 ek barnacukor
» 5 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» egy marék dió
Először összevegyítjük a szárazanyagokat: a lisztet, a nádcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a szerecsendiót és a csipet sót.
Ezután egy másik tálban összekeverjük a nedves anyagokat: a felvert tojást, az olajat és a tejfölt.
Ezután összeforgatjuk a nedves és a száraz alapanyagokat, de nem kell megijedni, ha darabos, ennek ilyennek kell lennie. Ezt követően összekeverjük a piskóta tetejére kerülő fűszeres ropogós morzsát: a durvára vágott diót a vajjal, a fahéjjal, a vajjal, a nádcukorral és a liszttel együtt összekeverjük.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy piskótaformát kikenünk egy kevés vajjal és megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a piskótamasszát és a tetejére szórjuk a diós, fahéjas morzsát.
Picit megsózzuk a tetejét is, és 20 percre betesszük sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Ha valami édesre vágyunk, mondjuk a reggeli tejeskávé mellé, akkor ez a fahéjas, morzsás piskóta remek választás.
Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. Először csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozom, cukorral összekeverem. A sütőt 180 fokra bekapcsolom. A tojásokat a cukorral és a tej felével kikeverem, hozzáadom a többi belevalót, a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az alapanyagokat és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Utána kiszaggatjuk és 200 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk és meleg helyre tesszük 40 percre kelni. Ebből két rúd lesz, szóval a tésztát ketté szedjük, nyútjuk és töltjük. Feltekerés után mehet tepsibe, lek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű