Tészta hozzávalók:
7,5 dcl víz
3 dcl étolaj
42 dkg sima list, pici só
9 egész tojás
A vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés kézi habverővel hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától már jó. A tésztát átt rakom egy nagyobb tálba s hagyom hűlni. Langyos legyen a tészta, majd egyenként bele dolgozom a tojásokat. Én kézi mixerrel a dagasztó villákal csináltam és 8 tojást tettem bele mert elég nagyok voltak a tojások,,,a tészta legyen inkább egy picit keményebb, ragacsos lesz egy picit de ilyennek kell lennie.
Elkészítem a tepsiket, vékonyan beolajazom és 7 cm átmérőjű poharat bele mártok lisztbe és kijelölöm a tepsin mekkora koszorúkat fogok csinálni. Vászon diszítő zsákba tettem egy diszítő csövet és mehet bele a tészta. A tepsire nyomom a tésztát, csinálok egy kört és a tetejére még egyet, szóval dupla kör lesz így szép magasak lesznek a koszorúk. Mehet is be az előmelegített sütőbe. 210 fokon sütöm 25-30 percig, a sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni! A sütő aljába teszek egy kis lábosba vizet mert a gőztöl szebben feljönnek,,,!Mikor megsültek a koszorúcskák kiveszem és langyosan jó éles késsel ketté vágom.
Krém: 4,5 dcl vizet 30 dkg kr. cukrot, 1 vaníliás cukrot teszek lábosba forralni, mikor forr hozá öntöm a 3 zacskó vaníliás pudingport amit elkevertem 3 dcl tejben, pudingra főzöm.
Hagyom kihűlni de nem telljesen, egy kicsit lanygyos legyen. 25 dkg teavajat, 10 dkg sütővajat kihabosítok 3 EK porcukorral és ehez keverem kicsinyenként a pudingot. Habosra keverem és az elmetélt koszorúk aljára torta diszítő zsákban megtöltöm mindeggyik alját.
Közben 20 dkg kr. cukrot karamelizálok, mikor szép barnás felöntöm 3 dc tejjel s lassú lángon kevergetem olvadásig, majd lehűttöm, hűtőbe teszem, majd szórok bele 2 zacskó tejszinport 2 fixállóval s kemény habbá verem. A karamellás tejszint is díszítő zsákba rakom és minden egyes koszorúra a krémre megy a kar.tejszin.
Na itt a vége, ráhelyezem mindegyikre a tetejét, becsokizom s készen is vannak az isteni finom koszorúcskák,,,egy picit macerás de megéri vele dolgozni.
Nekem 31 darab lett de tenyérnyi nagyok lettek. Jó étvágyat kívánok
A tészta elkészítése az első. Habosra keverjük (robotgéppel) a vajat és a cukrot. Majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Keverjük kb. 2 percig minden egyes tojás után. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hólabdatortához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű