- másfél bögre cukor
- 2 tojás
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- fél bögre étolaj
- másfél bögre tej
- fél kg eper (vagy több)
+ három-négy evőkanál olvasztott vaj, és kristálycukor a szóráshoz
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra.
2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eperszemekkel.
4. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! Forrón szeletelhetjük nyugodtan…
Jó étvágyat!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
Piskóta tészta A tojásokat a cukorral habosra felverjük mixerrel. Hozzáadjuk a lisztet. Papírral kibélelt mélyebb tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. Először csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Elkészítjük a pudingot a 10 dkg vajjal e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű