- másfél bögre cukor
- 2 tojás
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- fél bögre étolaj
- másfél bögre tej
- fél kg eper (vagy több)
+ három-négy evőkanál olvasztott vaj, és kristálycukor a szóráshoz
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra.
2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eperszemekkel.
4. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! Forrón szeletelhetjük nyugodtan…
Jó étvágyat!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen á...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűA margarínt a tojássárgájával kikeverem. A pudingot elkészítem, ha kihűlt akkor összekeverem. Ezután összeraktam a süteményt. Mézes lap-krém-piskóta-krém-mézes lap-vékony krém-...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes