- másfél bögre cukor
- 2 tojás
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- fél bögre étolaj
- másfél bögre tej
- fél kg eper (vagy több)
+ három-négy evőkanál olvasztott vaj, és kristálycukor a szóráshoz
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra.
2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eperszemekkel.
4. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! Forrón szeletelhetjük nyugodtan…
Jó étvágyat!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, átszűrjük. A sütőt 180-200 fokra bekapcsoljuk. A vajat habosra keverjük a porc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnákat mosd meg jó alaposan, majd tedd félre egy tálba. Egy másik edénybe mérd ki a cukrot, majd keverd habosra a vajjal. Add hozzájuk a sütőport és a lisztet, üsd a tálba a to...
Elkészítési idő: 25 perc. Nehézség: KönnyűMielőtt elkezdjük kikeverni a piskótát először gyújtsuk be a sütőt hogy forró legyen . Tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy pici sóval és kevés citromlével kemény habbá verjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint a porcukorral kikavarjuk, sorra hozzákavarjuk a tojások sárgáját. 2. Hozzátesszük a sütőporral elvegyített lisztet, ha nem elég krémszerű a tészta kicsi tejjel l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz