- másfél bögre cukor
- 2 tojás
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- fél bögre étolaj
- másfél bögre tej
- fél kg eper (vagy több)
+ három-négy evőkanál olvasztott vaj, és kristálycukor a szóráshoz
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra.
2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eperszemekkel.
4. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! Forrón szeletelhetjük nyugodtan…
Jó étvágyat!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert to...
Elkészítési idő:A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. Az almagerezdeket vékony szeletkékre vágjuk. A tojást felverjük. A tepsit...
Elkészítési idő:A zsemlemorzsát, a sót és a sütőport elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A vajat a cukorral és a vaníliaaromával kikeverem, majd hozzá...
Elkészítési idő: