alók
Kókuszos tészta:
5 dbtojásfehérje
150 gkókuszreszelék
150 gkristálycukor
2 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Diós tészta:
100 gdarált dió
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálrétesliszt
3 ev. kanálkakaó
5 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
Krém:
400 mltej
1 csomagvaníliacukor
200 gkristálycukor
2 csomagvaníliapuding
10 dbtojás sárgája
250 gvaj
150 gmascarpone
csokoládé díszítéshez
zítés menete
Egy 32 x 23 cm-es tepsit előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk és a hőfokot 180 fokra állítjuk.
A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként, felváltva belekeverjük a kókuszt és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 15 percig sütjük 150 fokon.
Amíg a kókuszos tészta sül, elkésztjük a diós tésztát. A diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a kakaóval. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a diós keveréket. Szinén 15 percig sütjük 180 fokon.
Elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a kristálycukrot, végül belekeverjük a pudingport. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Ezután egyenként, folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ha a krém besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, végül a kihűlt krémet is beledolgozzuk. Robotgéppel sima krémes állagúvá dolgozzuk, majd a ¾-ét rákanalazzuk a kókuszos tésztára és letakarjuk a diós tésztával. A maradék krémmel megkenjük a diós tésztát.
A tetejét csokoládéval díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágya
Az interneten rengeteg RAFFAELLO süteménnyel, szelettel és recepttel találkozni, de nekem legjobban ez a sütemény ízlik. Az alapot a pihe-puha és ellenállhatatlan kókuszos és diós tészta alkotja, amit a vaníliás-pudingos krém tesz még ellenállhatatlanabbá. Az elkészítése kicsit időigényesebb, ugyanis két tésztát kell elkészíteni és megsütni, de megéri a fáradozást. Íme az ellenállhatatlan krémes-kókuszos RAFFAELLO szelet receptje, ahogy mi szeretjük.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a száraz hozzávalókat keverd össze. Ezután öntsd hozzá a felmelegített kókuszolajat, végül pedig a két felvert tojást és az egészet gyúrd össze jó alaposan. Dió nagys...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit rétes keménységűre gyúrjuk. A tojások fehérjét habnak verve 1 evőkanál liszt. A tölteléket a két lap közé tesszük, 3 óráig pihentetjük, forró sütőben kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban összekeverni, majd egy kisebb tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben készre sütni. Ha kihűlt porcukorral meghinteni, és felszeletelni. Trükkök, tippe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű