alók
Kókuszos tészta:
5 dbtojásfehérje
150 gkókuszreszelék
150 gkristálycukor
2 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Diós tészta:
100 gdarált dió
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálrétesliszt
3 ev. kanálkakaó
5 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
Krém:
400 mltej
1 csomagvaníliacukor
200 gkristálycukor
2 csomagvaníliapuding
10 dbtojás sárgája
250 gvaj
150 gmascarpone
csokoládé díszítéshez
zítés menete
Egy 32 x 23 cm-es tepsit előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk és a hőfokot 180 fokra állítjuk.
A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként, felváltva belekeverjük a kókuszt és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 15 percig sütjük 150 fokon.
Amíg a kókuszos tészta sül, elkésztjük a diós tésztát. A diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a kakaóval. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a diós keveréket. Szinén 15 percig sütjük 180 fokon.
Elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a kristálycukrot, végül belekeverjük a pudingport. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Ezután egyenként, folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ha a krém besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, végül a kihűlt krémet is beledolgozzuk. Robotgéppel sima krémes állagúvá dolgozzuk, majd a ¾-ét rákanalazzuk a kókuszos tésztára és letakarjuk a diós tésztával. A maradék krémmel megkenjük a diós tésztát.
A tetejét csokoládéval díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágya
Az interneten rengeteg RAFFAELLO süteménnyel, szelettel és recepttel találkozni, de nekem legjobban ez a sütemény ízlik. Az alapot a pihe-puha és ellenállhatatlan kókuszos és diós tészta alkotja, amit a vaníliás-pudingos krém tesz még ellenállhatatlanabbá. Az elkészítése kicsit időigényesebb, ugyanis két tésztát kell elkészíteni és megsütni, de megéri a fáradozást. Íme az ellenállhatatlan krémes-kókuszos RAFFAELLO szelet receptje, ahogy mi szeretjük.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk háro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-s...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű