11 db babapiskóta
18 db háztartási keksz
1 liter tej + 2 dl
1 vaníliás pudingpór
2 tojás
3 ek liszt
3 dl főzött fekete kávé
Pár csepp rumaroma
1 db vaníliás cukor
15-20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 ek kakaópor.
A tejet felforralni és közben 2 db tojás sárgáját elkeverni a 15 dg cukorral és 3 ek liszttel és annyi hideg tejjel,hogy önthető massza legyen. Ebbe belekeverjük a pudingpórt is.
Főzünk 3 dl fekete kávét.
Mikor felforrt a tej, levesszük a tűzről és folytonos keverés közben hozzáadjuk a masszát.beleteszünk 15 dkg vajat és vaníliás cukrot és visszatesszük a tűzre. Mikor felforrt azonnal levesszük a tűzről és kicsit hagyjuk kihűlni.A 2 tojás fehérjét kemény habbá vered és óvatosan belekevered a pudingba,ha már langyos.
Addig egy tepsi alját kibélelünk a kávéba mártott kekszekkel,amibe rum aromát is tettünk.
Nem kell nagyon megáztatni,csak pár másodpercig hagyod a kávéban.
Ennek a tetejére teszed a puding 1/3 át és a kávéba éppen csak belemártott babapiskótákat elhelyezed rajta. Úgy helyezd el,hogy legyen hely közöttük.Nem kell egymás mellé helyezni.
A maradék pudingot rákened és hagyod kihűlni 1 napot. Aztán kakaópórral megszórod a tetejét és szeletelhető.
Nagyon hamar kész van és nagyon finom és hamar elfogy. Egészségetekre.A pudingpórt vízzel is kiverheted és úgy öntöd a forró tejbe.
180 fokra melegítsd elő a sütőt. A tojásokat verd fel a barna cukorral. Keverd hozzá az olvasztott vajat és csokit, valamint a vaníliát. Forgasd hozzá a lisztet, a sütőport és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes