11 db babapiskóta
18 db háztartási keksz
1 liter tej + 2 dl
1 vaníliás pudingpór
2 tojás
3 ek liszt
3 dl főzött fekete kávé
Pár csepp rumaroma
1 db vaníliás cukor
15-20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 ek kakaópor.
A tejet felforralni és közben 2 db tojás sárgáját elkeverni a 15 dg cukorral és 3 ek liszttel és annyi hideg tejjel,hogy önthető massza legyen. Ebbe belekeverjük a pudingpórt is.
Főzünk 3 dl fekete kávét.
Mikor felforrt a tej, levesszük a tűzről és folytonos keverés közben hozzáadjuk a masszát.beleteszünk 15 dkg vajat és vaníliás cukrot és visszatesszük a tűzre. Mikor felforrt azonnal levesszük a tűzről és kicsit hagyjuk kihűlni.A 2 tojás fehérjét kemény habbá vered és óvatosan belekevered a pudingba,ha már langyos.
Addig egy tepsi alját kibélelünk a kávéba mártott kekszekkel,amibe rum aromát is tettünk.
Nem kell nagyon megáztatni,csak pár másodpercig hagyod a kávéban.
Ennek a tetejére teszed a puding 1/3 át és a kávéba éppen csak belemártott babapiskótákat elhelyezed rajta. Úgy helyezd el,hogy legyen hely közöttük.Nem kell egymás mellé helyezni.
A maradék pudingot rákened és hagyod kihűlni 1 napot. Aztán kakaópórral megszórod a tetejét és szeletelhető.
Nagyon hamar kész van és nagyon finom és hamar elfogy. Egészségetekre.A pudingpórt vízzel is kiverheted és úgy öntöd a forró tejbe.
1. A lisztet, a porcukrot, a mogyorót, a fahéjat és a sót késes robotgépben elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és addig járatjuk a gépet, amíg morzsás állagú keveréket kapunk. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fok 10-12 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyurni formába tenni és nyomkodni kifele 180fok sütő függő de hamar meg sűl még ami barnásra sikerűl is finom másnapra meg puhul zacskoban
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű