11 db babapiskóta
18 db háztartási keksz
1 liter tej + 2 dl
1 vaníliás pudingpór
2 tojás
3 ek liszt
3 dl főzött fekete kávé
Pár csepp rumaroma
1 db vaníliás cukor
15-20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 ek kakaópor.
A tejet felforralni és közben 2 db tojás sárgáját elkeverni a 15 dg cukorral és 3 ek liszttel és annyi hideg tejjel,hogy önthető massza legyen. Ebbe belekeverjük a pudingpórt is.
Főzünk 3 dl fekete kávét.
Mikor felforrt a tej, levesszük a tűzről és folytonos keverés közben hozzáadjuk a masszát.beleteszünk 15 dkg vajat és vaníliás cukrot és visszatesszük a tűzre. Mikor felforrt azonnal levesszük a tűzről és kicsit hagyjuk kihűlni.A 2 tojás fehérjét kemény habbá vered és óvatosan belekevered a pudingba,ha már langyos.
Addig egy tepsi alját kibélelünk a kávéba mártott kekszekkel,amibe rum aromát is tettünk.
Nem kell nagyon megáztatni,csak pár másodpercig hagyod a kávéban.
Ennek a tetejére teszed a puding 1/3 át és a kávéba éppen csak belemártott babapiskótákat elhelyezed rajta. Úgy helyezd el,hogy legyen hely közöttük.Nem kell egymás mellé helyezni.
A maradék pudingot rákened és hagyod kihűlni 1 napot. Aztán kakaópórral megszórod a tetejét és szeletelhető.
Nagyon hamar kész van és nagyon finom és hamar elfogy. Egészségetekre.A pudingpórt vízzel is kiverheted és úgy öntöd a forró tejbe.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszos réteghez a tejet a cukorral és a lisztel simára keverjük majd a közepesen sűrűre főzzük levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília cukrot és a kókuszreszeléket.Az őzge...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezut...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű