Hozzávalók:
a piskótához:
15 dkg kókuszreszelék
1 dkg konjac liszt
8 tojás
10 dkg eritrit
8 evőkanál víz
a kakaós részhez:
1 dkg holland kakaó
1 evőkanál víz
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljuk. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéből az eritrittel tejfölnél kicsit sűrűbb habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk a vizes tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltjük a massza háromnegyedét. A maradékhoz hozzáforgatjuk a kakaót és a vizet. Rácsorgatjuk a fehér részre. Villával spirál szerűen, márványosra forgatjuk a két réteget. Alufóliával letakarva, 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 20 percig. Kihűtjük. 16 kockára vágjuk (én a széleit szépen levágtam) és már fogyaszthatjuk is.
Tücsökbogár?
Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA darált diót összekeverjük az előzőleg habosra kevert 2 tojás sárgájával, 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, továbbá hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A masszába b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű