Hozzávalók:
a piskótához:
15 dkg kókuszreszelék
1 dkg konjac liszt
8 tojás
10 dkg eritrit
8 evőkanál víz
a kakaós részhez:
1 dkg holland kakaó
1 evőkanál víz
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljuk. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéből az eritrittel tejfölnél kicsit sűrűbb habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk a vizes tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltjük a massza háromnegyedét. A maradékhoz hozzáforgatjuk a kakaót és a vizet. Rácsorgatjuk a fehér részre. Villával spirál szerűen, márványosra forgatjuk a két réteget. Alufóliával letakarva, 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 20 percig. Kihűtjük. 16 kockára vágjuk (én a széleit szépen levágtam) és már fogyaszthatjuk is.
Tücsökbogár?
A barackot megmossuk, villával összenyomkodjuk, a túróval és a tejszínnel kikeverjük, majd a mézzel ízesítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűA tojásfehérjék kivételével alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd óvatosan add hozzá a csipet sóval kemény habbá vert fehérjéket is. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a cukrot, a kakaót, és a tojást egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mézet, az olajat, és a forró vizet és az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet egy kis cukorral fellangyosítjuk, ezután a lisztet egy tálba vagy deszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. 2. A puha vajat összemorzsoljuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes