Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
4 nagy méretű (L) tojás
20 dkg porcukor
20 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja
csipet só
20 dkg liszt
6 g sütőpor
A tetejére
10 dkg durvára tört dió
porcukor
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
-
Az olvasztott vajat 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a rummal és a sóval, végül pedig a tojások sárgájával kikeverjük.
-
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a maradék 5 dkg porcukrot és tovább verjük addig, amíg fényes, még keményebb habot nem kapunk (turbó fokozaton kb. fél perc).
-
Beleforgatjuk a vajas részt, majd a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
-
A tepsibe simítjuk a masszát, tetejére szórjuk a diót és betoljuk a sütőbe.
-
20-25 perc alatt megsütjük. Ha van grill funkció a sütőnkben, érdemes az utolsó 5 percben bekapcsolni, hogy megpiruljon a dió, így még sokkal finomabb lesz a sütemény.
-
Langyosra hűtjük és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából.
-
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a reszelt citrom héjat és egy csipet sót. A darált mákot is hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olvasztott vajat, a liszte...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk rudat formázunk belőle kis darabokat levágva ellapítjuk kerekre formázzuk vagy kiszaggatjuk ,tetszés szerint ízesíthetjük,kakaópor,kókuszreszelék ,stb.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 csomag Ramát, 12 dkg cukrot és a 4 tojássárgáját megfőzöm. Nem túl magas lángon, mert a tojássárgája megfő. 25 dkg darabolt diót belekeverek. Ezután 20 dkg cukrot pirítok és bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű