Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
4 nagy méretű (L) tojás
20 dkg porcukor
20 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja
csipet só
20 dkg liszt
6 g sütőpor
A tetejére
10 dkg durvára tört dió
porcukor
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
-
Az olvasztott vajat 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a rummal és a sóval, végül pedig a tojások sárgájával kikeverjük.
-
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a maradék 5 dkg porcukrot és tovább verjük addig, amíg fényes, még keményebb habot nem kapunk (turbó fokozaton kb. fél perc).
-
Beleforgatjuk a vajas részt, majd a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
-
A tepsibe simítjuk a masszát, tetejére szórjuk a diót és betoljuk a sütőbe.
-
20-25 perc alatt megsütjük. Ha van grill funkció a sütőnkben, érdemes az utolsó 5 percben bekapcsolni, hogy megpiruljon a dió, így még sokkal finomabb lesz a sütemény.
-
Langyosra hűtjük és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából.
-
Porcukorral meghintve kínáljuk.
-a hozzávalókar bot mixerrel elkeverjük sütőpapirral kibélelt tepsibe öntjük -rászorjuk a gyümölcsöket -előmelegitett sütőben készre sütjük ( tűpróbá alkalmathatunk
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA kekszet összetöröd és összegyúrod egy nagy csipet sóval, egy tábla olvasztott fehér csokival és a vajjal. A keveréket beleszórod a sütőpapírral bélelt tepsibe, és kézzel jól len...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, az átszitált sütőport és a lisztet. Elkeverjük. Legvé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta: A hozzávalókat összedolgozzuk, kicsit kelesztjük, majd belesodorjuk a gáztepsi aljába és lekvárt kenünk rá.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű