-25 dkg margarin
-25 dkg cukor
-1 vaniliacukor
-4 tojás
-pici só
-25 dkg liszt
-2 teáskanál sütőpor
-60 dkg rebarbara
A tetejére:
-2 csomag vaníliapuding
-8 dkg cukor
-700 ml tej
-3 doboz 25-30%-os tejszín (600 ml) (Magyarországon a Lidl-ben kapható) ha nincs akkor Maszkarpone is jó )
-a tejszínt krémszerü tehát nem kell felverni
A puha margarint habosra keverem a cukorral,vaníliacukorral,beleteszem az egész tojásokat , azzal is jól kikeverem majd belekeverem a sütőporos lisztet és kikent tepsíibe simítom.
A rebarbarát megmosom (nem hámozom meg) ,2 cm-es darabokra vágom és a süti tetejére szórom.Előmelegített sütőben 160 fokon kb 25 percig sütöm.
Megfőzöm a pudingot és hülni teszem ,mikor még langyos belekavarom a tejszínt .
Kiveszem a sütit ,rákenem a pudingos krémet és 15-20 percre visszateszem sülni addig mig szép piros lessz a teteje,Kiveszem és mikor teljesen kihült szeletelem
Nem kell megijedni mikor kivesszük még kissé lágy,de mikor kihül megkeményedik
.A rebarbara helyett lehet bármilyen gyümölcsöt használni .
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál ka...
Elkészítési idő: 1,5-óraTészta. A tojást nagyon habosra keverjük az édesítővel, és a vaníliával, majd beleszitáljuk a sütőporos kakaós lisztet. Három egyforma lapot sütünk belőle. (Kb. 10 perc a sütési id...
Elkészítési idő:1, Egy tálkába tördelj babapiskótát nagyjából egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd szedd rájuk a meggyet. Szórd meg a darál...
Elkészítési idő: 30 perc