25 dkg rétesliszt
20 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
50 dkg túró
5 dkg Rama
2 dl tej
2 db tojás
A réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg.
Ezt követően rámorzsoljuk a túrót és a tetejére a Ramát, kisebb darabkákban, majd beborítjuk a maradék lisztes keverékkel, végül megöntözzük a 2 dl tejben simára kevert 2 db tojással.
60 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomlisztet szitáljuk le. dagasztógépbe mérjük bele, hozzáadom a szoba hőmérsékletű margarint, bekapcsolom a dagasztógépet, egy kicsit összejáratom a lisztet a margarinnal. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit a fahéjjal, a zsiradékkal, az eritrittel és a kávéval folyamatos keverés mellett masszává olvasztjuk, majd langyosra hagyjuk kihűlni. A tojásokat egyesével hozzáadjuk a c...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű