25 dkg rétesliszt
20 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
50 dkg túró
5 dkg Rama
2 dl tej
2 db tojás
A réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg.
Ezt követően rámorzsoljuk a túrót és a tetejére a Ramát, kisebb darabkákban, majd beborítjuk a maradék lisztes keverékkel, végül megöntözzük a 2 dl tejben simára kevert 2 db tojással.
60 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. (Én mindent a robotgép üstjébe mértem, K-keverővel megkevertettem a tésztát. Pillanatok alatt készen volt.) Lisztezett felületen két részre osztot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy teflonos sütő edényben (22 cm átmérőjű) karamellt csinálunk a kockacukorból és 3 evőkanál vízből. Mialatt a karamell készül, előkészíthetjük az almát, ha azzal csináljuk. (hám...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt tejbe,cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfutott élesztővel könnyű tésztát dagasztunk.Konyharuhával letakarva hagyom megkelni. A darált diót...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes