Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Palacsintatészta


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 egész tojás
1 bögre finom liszt
2 dl tej
2 dl szódavíz/ásványvíz (bubis)
csipet só és cukor
1 dl olaj

Elkészítés:


Keverőtálban a 2 egész tojást kézi robotgéppel, vagy kézi habverővel összekeverjük. A csipet sót és cukrot hozzáadjuk.
A lisztet és a tejet felváltva adagoljuk hozzá folyamatos keverés mellett, vigyázzunk, hogy ne csomósodjon össze.
A vízzel állítjuk be a tészta végső állagát: cél az, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk (kb. mint egy krémleves).
A palacsintasütőt kenjük ki olajjal, forrósítsuk fel, és egy merőkanálnyi tésztát csorgassunk bele úgy, hogy az egyenletesen terüljön szét. Ezután a hőfokot vegyük vissza közepesre (hagyjuk is így).
A tésztát kb. 1 perc után fordítsuk meg, a másik felét 30-40 másodpercig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Legjobb kerámia-bevonatú palacsintasütőt használni, sok gondot spórolunk meg vele.
Az olajat előre öntsük ki egy kis salátástálba és a serpenyőt két palacsinta kisütése között az abba mártott papírtörlővel kenjük ki.
A megfordítás előtt meggyőződhetünk arról, hogy a palacsinta megsült-e már, ha lapátkanállal alányúlunk és megnézzük, hogy elvált-e a serpenyőtől, és van-e már szép színe.
A palacsintát célszerű lapátkanállal forgatni, de szórakoztató lehet a feldobást is kipróbálni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek, Sütemények, édességek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Háromsajtos tészta
Háromsajtos tészta

A sajtokat lereszeljük. A tejszínt egy edényben felforraljuk. Amikor pont forrna, akkor levesszük a tűzről, és beleszórjuk a lereszelt sajtokat. Az ott szépen fölolvad, addig apró...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cheddar sajtos makaróni
Cheddar sajtos makaróni

A tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük. A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÁPOSZTÁS TÉSZTA
KÁPOSZTÁS TÉSZTA

A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be! Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük. Hagyjuk a cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás sajtszószos tészta
Sonkás sajtszószos tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát kockákra vágjuk és egy kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát is és sózzuk-borsozzuk. A tejszínbe keverjük a reszelt sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk