menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsintatészta


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 egész tojás
1 bögre finom liszt
2 dl tej
2 dl szódavíz/ásványvíz (bubis)
csipet só és cukor
1 dl olaj

Elkészítés:


Keverőtálban a 2 egész tojást kézi robotgéppel, vagy kézi habverővel összekeverjük. A csipet sót és cukrot hozzáadjuk.
A lisztet és a tejet felváltva adagoljuk hozzá folyamatos keverés mellett, vigyázzunk, hogy ne csomósodjon össze.
A vízzel állítjuk be a tészta végső állagát: cél az, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk (kb. mint egy krémleves).
A palacsintasütőt kenjük ki olajjal, forrósítsuk fel, és egy merőkanálnyi tésztát csorgassunk bele úgy, hogy az egyenletesen terüljön szét. Ezután a hőfokot vegyük vissza közepesre (hagyjuk is így).
A tésztát kb. 1 perc után fordítsuk meg, a másik felét 30-40 másodpercig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Legjobb kerámia-bevonatú palacsintasütőt használni, sok gondot spórolunk meg vele.
Az olajat előre öntsük ki egy kis salátástálba és a serpenyőt két palacsinta kisütése között az abba mártott papírtörlővel kenjük ki.
A megfordítás előtt meggyőződhetünk arról, hogy a palacsinta megsült-e már, ha lapátkanállal alányúlunk és megnézzük, hogy elvált-e a serpenyőtől, és van-e már szép színe.
A palacsintát célszerű lapátkanállal forgatni, de szórakoztató lehet a feldobást is kipróbálni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Sütemények, édességek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémesen lágy sajtos tészta
Krémesen lágy sajtos tészta

A tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzöm a csomagoláson található utasítás szerint. Egy serpenyőbe beleteszem a vajat, a krémsajtot, a tejszínt és takarék lángon elkezdem...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos-tonhalas tésztasaláta
Bazsalikomos-tonhalas tésztasaláta

A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fűszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifőtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Darázsfészek
Darázsfészek

: A lisztet tálba szitáljuk. Beletesszük a tojássárgákat, a sót, az élesztőt és a tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, hogy olyan legyen, mint a s...

Elkészítési idő: 1 öra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lasagne bolognai
Lasagne bolognai

A bolognaihoz a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, kevés vizet (vagy húsleves alaplevet), majd puhára páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk