- 20-25 dkg tészta,
- 10 dkg aszalt paradicsom,
- pár szem gomba,
- 1 dl tejszín,
- 1 tömlős sajtkrém,
- húsleves vagy zöldségleves alaplé,
- 10-20 dkg reszelt parmezán sajt,
- esetleg fokhagyma,
A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, aki szereti tehet bele fokhagymát is. Az aszal paradicsomot is kisebb darabokra szeletelem. A főzőedénybe kb. 2 dl húslevest vagy zöldséglevest és a tejszín beleöntöm. Ebben pár percig megfőzöm a gombát és az aszalt paradicsomot, majd hozzáadom a tésztát. Addig főzöm, míg a tészta a teljes levet magába nem szívta. Ekkor belekeverem a tömlős sajtot, ami lehet natúr vagy ízesített. Reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.
Élesztőt felfutatjuk majd a hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk. kicsit hagyjuk pihenni, utána forró olajban kisütjük .
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk, kicsit dagasztjuk, majd kinyújtjuk alufóliára. A tölteléket hozzávalóit összedolgozzuk, majd a tésztára kenjük, feltekerjük. 1 cm-es karikákra vágjuk, és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés menete: A lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és a tejjel keverd simára. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, egy kis szódavízzel hígíts rajta, ettől lazább lesz az ál...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKis lábosban egészen kevés vízzel felforraljuk a málnát, majd hozzákeverjük az édesítőszert. A gyöngyöző gyümölcsszószba öntjük a vízben elkevert keményítőt, majd levesszük a tűzrő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű