- 20-25 dkg tészta,
- 10 dkg aszalt paradicsom,
- pár szem gomba,
- 1 dl tejszín,
- 1 tömlős sajtkrém,
- húsleves vagy zöldségleves alaplé,
- 10-20 dkg reszelt parmezán sajt,
- esetleg fokhagyma,
A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, aki szereti tehet bele fokhagymát is. Az aszal paradicsomot is kisebb darabokra szeletelem. A főzőedénybe kb. 2 dl húslevest vagy zöldséglevest és a tejszín beleöntöm. Ebben pár percig megfőzöm a gombát és az aszalt paradicsomot, majd hozzáadom a tésztát. Addig főzöm, míg a tészta a teljes levet magába nem szívta. Ekkor belekeverem a tömlős sajtot, ami lehet natúr vagy ízesített. Reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.
Kedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és 4 dl vízben főzd meg. A vízzel együtt turmixold le, vagy botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A szá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (kb. 8 perc). Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte eresz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű