6 dcl finom liszt
1 egész tojás
1 KK só
30 gr friss élesztő
2kk cukor az élesztő felfuttatásához
3-4 deci langyos tej.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát átgyúrom s megformállom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig, akkorra már forr a víz a knédli kifőző edényemben, tulajdonképen gőzön fől a knédli. Én 13 percig szoktam főzni,,,a fedőt közben nem szabad levenni!
A másik tésztát közben megformállom, mikorra kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre.
Ebből a mennyiségből 2 darab knédlink lesz.
Dinsztelt káposztával, sült hússal vagy marha pörköltel isteni finom
Fogyasztás előtti napon elkészíteni. A spagettit kifőzni, a többi hozzávalóval összekeverni, hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózom,borsózom,olajon mindkét oldalát 6-6 percig sütöm.Kiveszem,az olajba kisütöm a baconeket,utána 2 gerezd fokhagymát,ráteszem a kockára vágott paradicsomokat,a 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit enyhén sós vízben megfőzzük. A csirkemellet kockára vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd ha megpirult, kiszedjük a serpenyőből. A papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt kifliket felkarikázzuk, ha nem eléggé szárazak, akkor közepesen meleg sütőben pár perc alatt kicsit megszárítjuk őket. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű