A tésztához:
40 dkg kenyérliszt
2 dkg élesztõ
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
1 evõkanál olívaolaj
1 teáskanál só
A töltelékhez:
24 db mini mozzarellagolyó vagy reszelt trappista, stb.
bármilyen felvágott, sonka v. szalámi
pizzakrém, tejföl
A kenéshez: olívaolaj, oregánó, esetleg sajttal is megszórhatjuk
A pizzatésztához a lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe beletesszük a cukrot, majd rá az élesztõt. Felöntjük 1 dl langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztõ 15 perc alatt felfusson.
A tészta többi alapanyagával jól kidagasztjuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Addig a pizzakrémet tetszés szerint elkeverjük tejföllel, lereszeljük a trappistasajtot, kockákra vágjuk a felvágottat.
Átgyúrjuk a tésztát, majd elosztjuk 24 részre. Kézzel kör alakúra igazítjuk a kis tésztadarabokat. Mindegyikre teszünk a pizzás-tejfölös krémből, majd felvágottat és egy mozzarellagolyót vagy a reszelt sajtból ami otthon éppen van.
Gombócot formálunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A golyókat megkenjük az olívaolajjal és megszórjuk a oregánóval, esetleg sajttal.
Kelesztés nélkül 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. 20 percnél ne legyen több, még akkor sem, ha a tetejük fehér marad, különben kiszárad és kemény lesz.
Egy villával dolgozzuk ki krémszerűvé a feta sajtot. Adjuk hozzá a görög joghurthoz a tojást, majd keverjük hozzá a fetakrémet is. Addig keverjük amíg szép egyenletes nem lesz. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Eközben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben a szokásos módon, s leszűrjük, hideg vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű