Tészta: 150 ml tej
250 ml sör
olaj
150-200 g liszt
1 tojás
só, bors
Töltelék: 80 g tömlős sajt
10 dkg sonka
10 dkg ementáli
Bundához: 2 tojás
tej
só, bors
ételízesítő
liszt
olaj
A tészta alapanyagait csomómentesre keverjük és a hagyományos módon palacsintákat sütünk. Minden palacsintát megkenünk sajttal, sonkát és ementálit teszünk bele és feltekerjük. A bundához a hozzávalókat simára keverjük, sűrű tésztát kell kapnunk. A palacsintákat beforgatjuk lisztbe, majd a bundába és forró olajban aranybarnára sütjük.
A tésztát enyhén sós vízben főzd fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A húst mosd át alaposan, sózd be, majd darabold egységes méretűre. A bacont egy kis olívaolajon pirítsd m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben az apró kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tányérba, alig hagyva zsiradékot a serpenyőben. Egy edénybe beletesszük a tojásokat, és néhány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon, a felkarikázott újhagymát puhára pároljuk. A juhtúrót hozzáadjuk és tejföllel összekeverjük. Közben tésztát kifőzzük és a mártásunkkal összekeverjük. NE sózzunk pluszba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű