1 kg túró
2 cs. vaníliás cukor
3 ek kristálycukor
8 ek nádcukor
3 tojás
25 dkg rizsliszt
15 dkg rizsdara
csipet só.
A hempergetéshez:
6 ek GM prézi
6 ek burgonyapehely
80 gr porcukor
Burgonyanyomóval a túrót jól összetörjük, majd az összes hozzávalóval jól összekeverjük. Rizslisztezett kézzel gombócozzuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ne tegyünk bele sokat egyszerre, hogy kényelmesen ki lehessen szedni. Ha feljön a víz tetejére a gombóc, ki lehet szedni és meghepergetjük a pirított prézlis burgonyapehelybe.
A hempergetéshez a prézlit és a burgonyapelyhet folyamatosan kavargatva megpírítjuk, majd összekeverjük a porcukorral.
Sodóval vagy lekvárral tálaljuk.
A gombapörköltet lecsepegtetem és apróra vágom. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. Betöltöm a palacsintákba. A palacsintákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk, egyenletes meleg, huzatmentes legyen. A takaró kendő, a gyúródeszka szintén meleg legyen. 3 dl langyos tejjel, az élesztőve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA tésztához a vízbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük az oregánóval, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, az olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Átkenjük olívaolajjal, let...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olajon kezdjük sütni, sóval, borssal, tetszőleges fűszerrel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedve, készre sütjük. Egy mélyebb serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű