1 kg túró
2 cs. vaníliás cukor
3 ek kristálycukor
8 ek nádcukor
3 tojás
25 dkg rizsliszt
15 dkg rizsdara
csipet só.
A hempergetéshez:
6 ek GM prézi
6 ek burgonyapehely
80 gr porcukor
Burgonyanyomóval a túrót jól összetörjük, majd az összes hozzávalóval jól összekeverjük. Rizslisztezett kézzel gombócozzuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ne tegyünk bele sokat egyszerre, hogy kényelmesen ki lehessen szedni. Ha feljön a víz tetejére a gombóc, ki lehet szedni és meghepergetjük a pirított prézlis burgonyapehelybe.
A hempergetéshez a prézlit és a burgonyapelyhet folyamatosan kavargatva megpírítjuk, majd összekeverjük a porcukorral.
Sodóval vagy lekvárral tálaljuk.
Csorgassunk kb egy decinyi olajat egy lábasba, szórjuk rá a búzadarát, majd közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg halvány barnára. Öntsünk rá 3 dl forró vizet, majd sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágom a hagymát, olajon megpirítom, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem, majd az apró kockára vágott burgonyát hozzáadom. Felöntöm kevés vízzel. Egy fazékba vizet forra...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük. 60 g vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, 140 g kristálycukor, a kikapart van...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű