. Krumplit főzök leszűröm és megtöröm hagyom kihülni. Rakok hozzá annyi lisztet hogy nyújtható legyen ne ragadjon. Sót is rakok bele. Mikor jó az állaga kis gombócokat csipek és formálom gombóccá majd nyújtom és sütöm folyamatosan. Picit kikenem a serpenyőt olajjal vagy zsír ne folyjon, de anékül is sül.
besalmell: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél liter tej
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg darált hús, 2 tojás, só , fehér bors és nekem van olasz fűszer keverékem azt is tettem hozzá, kis golyókat formázok belőle, vajat hevítek, ebbe raktam a golyókat rázogattam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassa...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA túrót tálba mértem, hozzátettem a tojást és összetörtem vele. Beletettem a sót és édesítőt, majd a liszteket. Az elején egy villával kevergettem, de ahogy a folyadékot felszívták...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű