menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás ricottás cannelloni (V)


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(3-4 főre)
A töltelékhez:

1 marék pirított tökmag
1 vöröshagyma
500 g csiperke
1 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
1 nagy csokor petrezselyem
2 nagy marék bébispenót
1 marék parmezán
1 nagy ek. ricotta
bors

A besamelhez:

4 dkg vaj
4 dkg liszt
6,5 dl tej
0,5 mokkáskanál szerecsendió
só, fehérbors

Az összeszereléshez:

20 db cannelloni cső
2 marék reszelt parmezán

Elkészítés:


A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Ha bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bébispenótot. Hagyjuk, hogy a spenót összeessen, majd átpakoljuk egy aprítóba és mehet hozzá 1 marék reszelt parmezán, a pirított tökmag és a ricotta. Az egészet rusztikusra zúzzuk.

A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel addig keverjük, amíg csiriz-szerű állagot kapunk. Részletekben elkezdjük adagolni hozzá a tejet és addig kevergetjük, amíg szép, homogén mártást kapunk. Ekkor sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.

A cannelloni összeszereléséhez egy 24X14 méretű hőálló tál aljára öntünk egy keveset a besamel mártásból. Ezután a tésztacsöveket egy kiskanállal elkezdjük megtölteni a töltelékkel, törekedve arra, hogy minél több kerüljön beléjük. Ha a csövek már a tálban pihennek, meglocsoljuk az egészet egy újabb adag mártással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, erre pedig ismét raguval töltött csövek kerülnek.

Újabb adag besamel és egy végső löket parmezán kell rá és az egész bekerül a 180 fokos sütőbe, ahol 30 perc alatt elkészül. Tálalás előtt fél órát pihentetjük ééés jól megesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzás csiga
Pizzás csiga

Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
ALFREDO TÉSZTA (KRÉMES TEJSZÍNES TÉSZTA)
ALFREDO TÉSZTA (KRÉMES TEJSZÍNES TÉSZTA)

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük. A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Tejszínes szalonnás tészta
Tejszínes szalonnás tészta

A tésztát kifőzöm, de használhatunk maradék tésztát is. A szalonnákat apró kockára vágom, zsírjára sütöm, amikor már szép aranybarnára pirult, hozzá adom a kifőtt tésztát és néhán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Aranygaluska
Aranygaluska

A tejet langyosra melegítjük, és egy decit kis tálba öntünk belőle. Hozzáadunk 1 evőkanál lisztet és egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, alaposan összekeverjük, és 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk