1 kg burgonyát héjában megfőztem
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 db tojás
1 evőkanál só
A töltelékhez:
80 dkg darált húst (zsírosabbat), 20 dkg sárgarépát kockákra vágva, 20 dkg gombát laskára vágva és 20 cm hosszú póréhagymát karikára vágva használtam.
A tésztát:1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem.Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet (ez a burgonya minőségétől függően változhat), 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót.Lisztezett gyúrótáblán összegyúrtam.
Addig hagytam állni, amíg a tölteléket elkészítettem.
A töltelékhez:
80 dkg darált húst (zsírosabbat), 20 dkg sárgarépát kockákra vágva, 20 dkg gombát laskára vágva és 20 cm hosszú póréhagymát karikára vágva használtam.
Zsíron a hagymát fonnyasztottam, majd a tűzről levéve megszórtam 3 kávéskanál fűszerpaprikával, 1 kávéskanál borssal, 2 gerezd fokhagymát belenyomtam, ízlés szerint sóztam.
Hozzáadtam a húst és visszahelyeztem a tűzre. Fehéredésig pároltam, majd kicsi vizet hozzá adva fedő alatt 20 percet főztem,akkor a sárgarépát és gombát is beleöntöttem és együtt készre sütöttem.Hagytam kihűlni.
A tésztát, lisztezett zsírpapíron elnyújtottam 1 cm vastagságúra. Amikor a töltelék meghűlt, rákentem a tésztára teljes hosszába és szélességébe.A papír segítségével feltekertem.
Egy kicsit megdíszítettem és előmelegített sütőbe tettem.
180 fokon 45 perc alatt sült meg. A 40. percnél egy tojással megkentem a tetejét és visszatoltam a sütőbe.
Gyönyörűen megsült.
Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. 2 Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítju...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesTojásos tarhonyát vásároljunk (a 4 tojásos sokkal kiadósabb, de a 2 tojásos is megfelelő). A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes