1 kg burgonyát héjában megfőztem
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 db tojás
1 evőkanál só
A töltelékhez:
80 dkg darált húst (zsírosabbat), 20 dkg sárgarépát kockákra vágva, 20 dkg gombát laskára vágva és 20 cm hosszú póréhagymát karikára vágva használtam.
A tésztát:1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem.Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet (ez a burgonya minőségétől függően változhat), 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót.Lisztezett gyúrótáblán összegyúrtam.
Addig hagytam állni, amíg a tölteléket elkészítettem.
A töltelékhez:
80 dkg darált húst (zsírosabbat), 20 dkg sárgarépát kockákra vágva, 20 dkg gombát laskára vágva és 20 cm hosszú póréhagymát karikára vágva használtam.
Zsíron a hagymát fonnyasztottam, majd a tűzről levéve megszórtam 3 kávéskanál fűszerpaprikával, 1 kávéskanál borssal, 2 gerezd fokhagymát belenyomtam, ízlés szerint sóztam.
Hozzáadtam a húst és visszahelyeztem a tűzre. Fehéredésig pároltam, majd kicsi vizet hozzá adva fedő alatt 20 percet főztem,akkor a sárgarépát és gombát is beleöntöttem és együtt készre sütöttem.Hagytam kihűlni.
A tésztát, lisztezett zsírpapíron elnyújtottam 1 cm vastagságúra. Amikor a töltelék meghűlt, rákentem a tésztára teljes hosszába és szélességébe.A papír segítségével feltekertem.
Egy kicsit megdíszítettem és előmelegített sütőbe tettem.
180 fokon 45 perc alatt sült meg. A 40. percnél egy tojással megkentem a tetejét és visszatoltam a sütőbe.
Gyönyörűen megsült.
A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. Pizzatészta recept: élesztő felfuttatása Futtasd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesamelmártás: Megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat. Amikor teljesen felolvadt hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergetjük. Egy másik serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes