1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
0,5 dl paradicsomszósz
1 hagyma
1 teáskanálnyi olasz fűszerkeverék
1 csomag lapkasajt
5 dkg reszelt ementáli
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket és felöntjük egy kevés vízzel csak, hogy éppen ne süljön oda. Készre főzzük, majd a tésztát leszűrjük és összekeverjük vele. A felét kiolajozott hőálló edénybe tesszük, ezt beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. A reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben 12-14 percen át pirítjuk, majd fogyaszthatjuk.
Keverjük össze a hozzávalókat, egy híg tésztát fogunk kapni. Töltsük a tésztát olajjal kikent serpenyőbe és a tetejére rakjuk a kedvenc feltétünket (kolbász, sonka, főtt tojás, par...
Elkészítési idő:a tésztához valókat be dagasztjuk,– A megkelt tésztát három egyforma gombóccá formázzuk.– Egy gombócot kinyújtunk kb. 30 centis körré, megkenjük az olaj-vaj keverék felével. Kinyúj...
Elkészítési idő: 2 ÓRAAz egészet összekeverjük és már lehet is sütni . Ez az igazi ropogós gofri recept !!!!
Elkészítési idő: