2-cs Piacon vásárolt házilag készített csiga tészta só!
Nagy fazékba felrakom a tészta vizet, és kifőzöm sós vízben! 5-6-perc alatt megfő, leszűröm, és tálalható! 20-perc alatt kész!
Cél szerű ilyen finom tésztákat vásárolni, amit házilagosan készítenek, jó alapanyagból készítik, és nem kell hideg vízre szedni, ha bő vízben főzzük ki!
1. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. 2. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. 3. Hozzáadjuk a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, a tojásokból, 2 dl víz és egy csipet só hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. 15-20 percig gyúrjuk, hogy jól ki legyen dolgozva a tészta. Két részre osztjuk...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesTégy fel bő vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, sózd meg, majd az utasítás szerint főzd meg körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha a tészta nem fő szét. Szűrd le, öblítsd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki. 2. Ezután 12 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű