50 dkg orsó tészta,
25 dkg sajt,
25 dkg csiperke gomba,
500 ml főzőtejszín,
20 dkg sonka,
1 csomag petrezselyem,
1 csomag újhagyma,
2 fej lila hagyma,
vaj,
só,
bors,
1 kis tubusos fokhagyma krém fele
Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. Meg dinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát.Ha megpirult a sonka beleteszem a szeletekre vágott csiperke gombát és az újhagymát.Kicsit hagyom had forrjon kicsit össze.Beleteszem az összevágott petrezselymet is.Addig amíg összeérnek az ízek egy magas falú kis edénybe kiöntöm a tejszínt.Sózom, borsozom, beleteszem a fél tubus fokhagyma krémet.Összekeverem villával vagy habverővel.Beleöntöm a serpenyőbe .Hagyom hogy felforrjon.Ha elkezd bugyogni bele teszek kb egy-két marok reszelt sajtot.Megvárom míg elolvad a sajt.Kifőzött tészta felét egy kivajazott jénaiba teszem.Ráöntöm a tejszínes keverékem felét,sajtot.Utána még egy ugyan ilyen réteg jön.Beteszem a sütőbe amíg rápirul a sajt,ez olyan 20 perc körül van.
A hozzávalókat összegyúrjuk.Fél cm vastagra kinyújtjuk,8 cm-es kockákra vágjuk.Mindegyik közepébe fél szilvát és fahéjas cukrot teszünk.A négyszögek sarkait összefogjuk és liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy ,de nyújtható tésztát dagasztunk. Majd kelesztőtálban vagy egy ruhával letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslik bőrét levesszük, majd darabokra vágjuk őket. Megfogunk egy adag spagettit és 4-5 virslidarabot szúrunk rá. Forró sós vízben megfőzzük, ahogy máskor is szoktuk és leszűrjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűVágd apró kockákra a sonkát. Pucold meg és aprítsd fel a fokhagymát, vagy nyomd át fokhagymanyomón. Forrósítsd fel a vajat egy serpenyőben, és süsd meg benne a sonkát. Add hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű