Családireceptkönyv.hu

Gőzgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg finom liszt
fél l tej
50 g élesztő
100 ml olaj
1 kk só
2 kk cukor
1 tojás
lekvár

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszttel, olajjal, sóval, tojással és a felfuttatott élesztővel begyúrjuk a tésztát, amely közepes keménységű legyen. letakarva duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kb 3 cm vastagra nyújtjuk és egy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik kör közepébe teszünk 1 kk lekvárt, majd összecsípjük a tésztát és gömbbé formázzuk, úgy, hogy ne folyjon ki a lekvár, majd újra kelesztjük.

Gőz felett megfőzzük a gombócokat, olyan 9-10 perc alatt elkészülnek. Ebből az adagból kb 23-25 gombóc jön ki.

Gőzgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sütőtökös gnocchi fűszeres vajjal és kéksajttal
Sütőtökös gnocchi fűszeres vajjal és kéksajttal

A sütőtököt meghámoztam, kockákra vágtam és sós vízben megfőztem (nagyon gyorsan kész van). Leszűrtem, jól lecsepgtettem, majd egy nagy tálba téve villával összetörtem. hagytam ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors sváb lepény gazdagon (bögrésen is)
Gyors sváb lepény gazdagon (bögrésen is)

Elkészítése: 1. A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. Ha nagyon nehéz vele dolgozni, akkor adjunk hozzá még egy pici tejet, ha ragad, akkor lisztet. 2. Meleg helyen, letakarva fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos borsós tészta sonkával és baconnel
Sajtos borsós tészta sonkával és baconnel

1. A tésztát sós vízben megfőzzük. 2. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros. 3. A f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk