50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5-3 dl langyos víz, 1 kávéskanál só, 2 csipet cukor, 2 evőkanál oliva olaj
A vízbe beletesszük a cukrot, az élesztőt, és összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi anyaghoz. Összedolgozzuk, lágy, ragadós tészta lesz. Addig kell dagasztani, amíg az edény falától elválik és csomómentes nem lesz. Ezután keleszteni kell, vékonyra nyújtjuk, a feltétet rátesszük és kikenés nélküli tepsiben sütjük kb. 200 C fokon, amíg a sajt a tetején pirulni kezd.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojás sárgáját, a sót. A meleg, de nem forró tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba szitáltam a lisztet, a közepébe mélyedést formáztam, beleütöttem az egész tojásokat, rászórtam a sót és villával kevergetve hozzáöntöttem apránként a vizet. Amikor összeá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, szóval legyen egy kicsit "ress", nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tap...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk negyed kávéskanál őrölt köménnyel, csipetnyi őrölt borssal, egy teáskanál pirospaprikával, felöntjük fél bögre v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű