½ kg liszt
2 tojás
3dkg élesztő
2 kávéskanál só
2 kefír-/ha nincs tejjel is összeállítható
Összeállítás után pihentetjük,amig meg nem kel,utána visszaverjük - mint a fánkot,és
forró bő olajba kisütjük.Ha nem használjuk fel az összeset,akkor hűtőbe eltárolható,és igy mindig friss lángos süthető….
Egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával összekeverek, majd fokozatosan hozzá adom az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNokedlit készítek (víz, liszt, tojás --> ezeket összegyúrom, hogy laza legyen a tészta, majd forró sós vízbe kiszaggatom). Ha feljött a víz tetejére akkor leszűröm. Olajon felmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben felfuttatjuk az élesztőt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, kis olajon fehéredésig pirítjuk. Közben a fokhagymát átnyomjuk fokhagyma nyomón és hozzákeverjük. Ízesítjük sóval és borssal. Ha megpuhult h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű