½ kg liszt
2 tojás
3dkg élesztő
2 kávéskanál só
2 kefír-/ha nincs tejjel is összeállítható
Összeállítás után pihentetjük,amig meg nem kel,utána visszaverjük - mint a fánkot,és
forró bő olajba kisütjük.Ha nem használjuk fel az összeset,akkor hűtőbe eltárolható,és igy mindig friss lángos süthető….
A bográcsban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, majd beletesszük a karikára vagy kockára vágott krumplit. Felöntjük vízzel, majd megsózzuk. Amikor a burgonya félig megfőtt, r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA káposztát megmossuk, kettévágjuk és kivágjuk a torzsáját. A sajtreszelő legnagyobb lyukú részén lereszeljük a káposztát, majd jól megsózzuk, két kézzel egy tálban átforgatjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA lisztet keverőtálba teszem, a közepére kis mélyedésbe morzsolom az élesztőt, csipetnyi cukorral meghintem, majd egy kevés tejjel és liszttel összekeverve kovászt készítek. Kb 15...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű