3 dl langyos víz
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál 10% ecet
3 evőkanál olaj
½ kg BL 80-as kenyérliszt v. finom liszt BL 55+ 1 ek szejtán /búzasikér/
Búzasikér a gyógynövényboltba, vagy ahol különleges liszteket lehet kapni ott található.
2,5 dkg friss élesztő /ha van öregtészta akkor 1,5 dkg élesztő/
Öregtészta kb.20 dkg
A kenyérsütő üstjébe öntöm a 3 dl langyos vizet, teszek bele 1 tk cukor, 1 tk só, 3 ek olaj,1 tk ecet, erre öntöm a 1/2 kg lisztet, a liszt közepébe kis lyukat csinálok és ebbe morzsolom az élesztőt. A tetejére teszem az öreg tésztát. / Ha nincs öreg tészta akkor 2,5 dkg élesztőt morzsolok bele./
Tészta programon /nálam 7-es/ elindítom a gépet és az 20 percig keveri és dagasztja a tésztát. Ha letelt a 20 perc kiveszem átgyúrom kicsit, és lisztezett tálba teszem letakarva meleg helyen kelesztem 1 órát kb. Kivéve gyúródeszkán kézzel téglalap alakúra nyújtogatom és mint a bejglit feltekerem. Sütőpapíros tepsibe teszem, tetejét éles késsel bevagdosom kissé ferdén és beteszem a sütőbe újabb 40-45 percet kelni. A sütőt nem kapcsolom be. Ha letelt asz idő a sütőt 190 fokra állítom és 45-50 percig sütöm. Kivéve rácson hagyom kihűlni.
A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm, és néhány órára hűtőbe teszem. A répát megtisztít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA kolbászkrémet elkészítjük. Ehhez kolbászt meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt kockára aprítjuk. Ezután berakunk mindent az aprítóba, és krémesre aprítjuk. A következő lép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 d réteslapot leterítünk a deszkára, vékonyan megkenjük olajjal, majd rá a köv. réteslap. Megszórjuk édes morzsával, rárakom a lereszelt almát, ízesítem cukorral, fahéjjal, vaníli...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűa hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével kb. 5 percig keverjük lágy tésztát kapunk, amiből olajos kézzel gombóckákat formálunk és sütőpapíros teps...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű