menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyerem


Írta:

Elk. idő: kb 2 óra
Adag: kb.10 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl langyos víz
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál 10% ecet
3 evőkanál olaj
½ kg BL 80-as kenyérliszt v. finom liszt BL 55+ 1 ek szejtán /búzasikér/
Búzasikér a gyógynövényboltba, vagy ahol különleges liszteket lehet kapni ott található.
2,5 dkg friss élesztő /ha van öregtészta akkor 1,5 dkg élesztő/
Öregtészta kb.20 dkg

Elkészítés:


A kenyérsütő üstjébe öntöm a 3 dl langyos vizet, teszek bele 1 tk cukor, 1 tk só, 3 ek olaj,1 tk ecet, erre öntöm a 1/2 kg lisztet, a liszt közepébe kis lyukat csinálok és ebbe morzsolom az élesztőt. A tetejére teszem az öreg tésztát. / Ha nincs öreg tészta akkor 2,5 dkg élesztőt morzsolok bele./
Tészta programon /nálam 7-es/ elindítom a gépet és az 20 percig keveri és dagasztja a tésztát. Ha letelt a 20 perc kiveszem átgyúrom kicsit, és lisztezett tálba teszem letakarva meleg helyen kelesztem 1 órát kb. Kivéve gyúródeszkán kézzel téglalap alakúra nyújtogatom és mint a bejglit feltekerem. Sütőpapíros tepsibe teszem, tetejét éles késsel bevagdosom kissé ferdén és beteszem a sütőbe újabb 40-45 percet kelni. A sütőt nem kapcsolom be. Ha letelt asz idő a sütőt 190 fokra állítom és 45-50 percig sütöm. Kivéve rácson hagyom kihűlni.

Kenyerem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mocskos tészta
Mocskos tészta

Lobogó,sós vízben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.Egy kiolajozott tepsibe,vagy hőálló tálba rakjuk a tészta harmadát.Megkenjük a lekvár felével.Újból tészta kerül rá,majd lekvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darás sterc krumplival
Darás sterc krumplival

A zsírt lábasban felmelegítjük, ráöntjük a darát, és zsemlye-színűre pirítjuk. A krumplit megtisztítjuk, és egészen apró kockákra vágjuk. Egy másik lábasba tesszük, egy liter viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Lasagne
Lasagne

1. Először is a tésztát összegyúrjuk, 10 percet letakarva pihentetjük, majd papír vékonyságúra nyújtjuk. Majd 10x15 cm kockákra vágjuk. 2. Megpucoljuk és apróra vágjuk a fokhagym...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
LEVELES TÉSZTÁBA CSAVART ALMA SZELETEK...
LEVELES TÉSZTÁBA CSAVART ALMA SZELETEK...

A TÉSZTÁT CSÍKOKRA VÁGJUK..... AZ ALMÁT MEGPUCOLJUK ÉS VÉKONY SZELETEKRE VÁGJUK EGYENKÉNT RÁ TESSZÜK A TÉSZTA.CSÍKOKRA 150 FOKON 30 PERC ALATT KÉSZRE SÜTJÜK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk