Hozzávalók: 4-7 személyre:1 kg krumpli,40 dkg lebbencstészta,30 dkg füstölt szalonna,piros paprika, só;1 nagy zöld paprika,1 db paradicsom,és ki maradt szalonna bőr.
.A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tésztát, és szükség szerint kavargatva aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, felhevítjük, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a szalonnabőrt, paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza.Fakanállal nem kevergetjük.mindig meg forgatjuk a bográcsban k.b.33-szor és készre sütjük. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát.
Míg a tészta fő, felaprítom a fokhagymát, kevés olíván megfuttatom pár másodpercig, hozzáadom az aszalt paradicsomot, a friss, csíkokra vágott bazsalikomot, egy perc alatt megfonny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A makarónit félig megfőzzük, majd összekeverjük a következő masszával: nagy pohár tejföl, kb 3 dl tej, 4 egész tojás, 25 dkg reszelt sajt, só, bors. 2. Kivajazott tűzálló tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: Elkészítés: 45 perc, sütés: 30 perc Elkészítés: A szószhoz az apróra vágott hagymákat pirítsd meg kevés olívaolajon, majd tedd hozzá a paradicsomot. Sózd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű