Hozzávalók: 4-7 személyre:1 kg krumpli,40 dkg lebbencstészta,30 dkg füstölt szalonna,piros paprika, só;1 nagy zöld paprika,1 db paradicsom,és ki maradt szalonna bőr.
.A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tésztát, és szükség szerint kavargatva aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, felhevítjük, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a szalonnabőrt, paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza.Fakanállal nem kevergetjük.mindig meg forgatjuk a bográcsban k.b.33-szor és készre sütjük. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát.
1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hide...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KözepesA fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk és a 2/3-át egy felforrósított serpenyőben, olívaolajon egészen aranybarnára pirítjuk, majd mehet is hozzá az apróra vágott chili. Közben fő...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű