30-40 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 teáskanál cukor
2 dl tej
olaj
2-3 evőkanál tejföl
só
A lisztet kevés sóval összekeverem,. A közepébe mélyedést
vájok és beleöntöm a körülbelül a cukros tejet, amibe belemorzsolom az élesztőt.
Ha megkelt az élesztő, beleöntök körülbelül 3-4 evőkanál olajat és annyi tejfölt vagy tejet, hogy lágy tésztát dagaszthassak.
Hagyom megkelni és utána cipóba gyúrva egy tiszta nejlon zacskóba teszem egy kis olajjal.
Forró olajban kisütöm.
Ebből 6-8 lángos készül. Juliska néni azt mondja azért lángos, mert lángoló tűzön, forró olajban sül meg jól.
1. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és egy lábasban, az olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és azonnal – mielőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez az olajjal együtt és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kókuszreszeléket elkeverjük a sűrített tejjel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a kókuszos masszába. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit forró, sós vízben kifőzzük. A párizsit apróra daraboljuk. A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, pici pirospaprikával megszórjuk, majd rátesszük a párizsit, kics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű