menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-40 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 teáskanál cukor
2 dl tej
olaj
2-3 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A lisztet kevés sóval összekeverem,. A közepébe mélyedést
vájok és beleöntöm a körülbelül a cukros tejet, amibe belemorzsolom az élesztőt.
Ha megkelt az élesztő, beleöntök körülbelül 3-4 evőkanál olajat és annyi tejfölt vagy tejet, hogy lágy tésztát dagaszthassak.
Hagyom megkelni és utána cipóba gyúrva egy tiszta nejlon zacskóba teszem egy kis olajjal.

Forró olajban kisütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből 6-8 lángos készül. Juliska néni azt mondja azért lángos, mert lángoló tűzön, forró olajban sül meg jól.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzacsónak
Pizzacsónak

A dagasztótálba vagy a kenyérsütő üstjébe tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedésbe kerül a cukor, élesztő, langyos tej. 10 perc alatt felfut az élesztő, utána mehet hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nudli
Nudli

1. A krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm. 2. Ha kész, a héját lehúzom és krumplinyomóval áttöröm. 3. Sózom, hozzáadom a zsírt és mikor meghűlt hozzáadom a tojást és an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Békebeli kovászos fehérkenyér – dagasztással, termés
Békebeli kovászos fehérkenyér – dagasztással, termés

Korán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam, mos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott laska
Rakott laska

Van egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk