50 dkg dalárt sertéshús
2 zsemle
2 dl tej
2 tojás
50 dkg tészta (orsó, spagetti)
1 doboz sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
bazsalikom, rozmaring
fokhagyma
ételízesítő (házi vegeta)
őrölt bors, só
olaj
A darált húst összedolgozzuk a tejbe n áztatott , kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és vegetával fűszerezzük. Diónyi gombócokat formázunk, forró olajban pirosra sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a reszelt hagymát megpirítjuk, felöntjük hideg vízzel elkevert paradicsompürével, majd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Alaposan összeforraljuk, belerakjuk a gombócokat és takaréklángon lefedve készre pároljuk. Főtt orsótésztával, vagy spagettivel tálalju
A brokkolit sós, a tésztát sós, olívaolajos vízben puhára főztem, majd leszűrtem. Száraz serpenyőben illatosra pirítottam a mogyorót, hozzáadtam a brokkolit, majd rövid idő után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombóchoz nagyon apróra vágjuk a hozzávalókat és összegyúrjuk. Falatnyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb, mélyebb, felhevített serpenyőben kérgesítjük a gombócok...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűTészta A tejet és a cukrot tűzhelyen langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt félretesszük. A többi hozzávalót (a vizet kivéve) egy tálban ö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet szórjuk bele egy mély tálba. A 2 dl tejet langyosítsuk meg mikróban, tegyük bele a édesítőt és az élesztőt, keverjük el, és várjuk meg, míg felfut. Tegyük hozzá a liszth...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű