menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzás csiga


Írta:

Elk. idő: 1.5
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
50 dkg liszt
2 kk só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek cukor
12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olaj
2 dl paradicsomlé
1 csipet só
1 csipet bors
1 gerezd fokhagyma
1 csipet morzsolt oregánó
2 csapott ek liszt
2 ek ketchup
15 dkg sajt

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, beleszórjuk a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát és belehintjük a lisztet. Sűrűre főzzük. Legvégül belekeverjük a ketchupot.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük a paradicsomos szósszal és meghintjük a reszelt sajttal.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
KB. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt a középső bordamagasságon hőlégkeveréssel megsütjük.

Pizzás csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lasagne Bolognai
Lasagne Bolognai

A jó lasagne alapja a jó szósz, ráadásul ez készül a legtovább, így ésszerű is ezzel kezdened. A húsokat keverd össze, sózd és borsozd kedvedre. A hagymát és a szalonnát kockázd fe...

Elkészítési idő: 170 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lángos a strandról
Lángos a strandról

A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Grízes tészta
Grízes tészta

A metéltet bő, sós vízben kifőzzük. A grízt – állandó kevergetés mellett – kevés olajon enyhén megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és apránként hozzáöntjük a 2 dl forró, enyhén megsózot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NÉGY ÉVSZAK-PIZZA
NÉGY ÉVSZAK-PIZZA

A tészta hozzávalóit a hagyományos módon (vagy kenyérsütőgépben) dagasztjuk, kelesztjük.Kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk