menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzás csiga


Írta:

Elk. idő: 1.5
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
50 dkg liszt
2 kk só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek cukor
12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olaj
2 dl paradicsomlé
1 csipet só
1 csipet bors
1 gerezd fokhagyma
1 csipet morzsolt oregánó
2 csapott ek liszt
2 ek ketchup
15 dkg sajt

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, beleszórjuk a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát és belehintjük a lisztet. Sűrűre főzzük. Legvégül belekeverjük a ketchupot.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük a paradicsomos szósszal és meghintjük a reszelt sajttal.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
KB. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt a középső bordamagasságon hőlégkeveréssel megsütjük.

Pizzás csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Penne all Arrabbiata pirított csirkével
Penne all Arrabbiata pirított csirkével

A paradicsomokat félbevágjuk, majd aprítógép segítségével pépesítjük. A gépbe tesszük a bazsalikomot és a darabolt vörös- és fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjü...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pehelykönnyű túrós pite
Pehelykönnyű túrós pite

Elkészítés : A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Erdélyi lángos
Erdélyi lángos

Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk