menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzás csiga


Írta:

Elk. idő: 1.5
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
50 dkg liszt
2 kk só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek cukor
12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olaj
2 dl paradicsomlé
1 csipet só
1 csipet bors
1 gerezd fokhagyma
1 csipet morzsolt oregánó
2 csapott ek liszt
2 ek ketchup
15 dkg sajt

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, beleszórjuk a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát és belehintjük a lisztet. Sűrűre főzzük. Legvégül belekeverjük a ketchupot.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük a paradicsomos szósszal és meghintjük a reszelt sajttal.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
KB. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt a középső bordamagasságon hőlégkeveréssel megsütjük.

Pizzás csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors tejszínes-gombás tészta
Gyors tejszínes-gombás tészta

A tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd fogkeményre. A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg ra...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos-kukoricás-húsos tészta
Sajtos-kukoricás-húsos tészta

Az apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és pároljuk. Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 perc...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Tonhalas gnocchi
Tonhalas gnocchi

1. A gnocchit sós vízben megfőzzük (2-3 perc alatt). 2. Az olívaolajat és a vaj felét egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a serpenyőben...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sült szilvás gombóc
Sült szilvás gombóc

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és még melegen szép simára áttörjük. Lehetőleg ne maradjanak benne apró darabok. Amikor langyosra hűlt a krumpli a csipet sót, a cukrot, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk