4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
A vajon, a felkarikázott újhagymát puhára pároljuk. A juhtúrót hozzáadjuk és tejföllel összekeverjük. Közben tésztát kifőzzük és a mártásunkkal összekeverjük. NE sózzunk pluszba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk fel a hagymát, és a vajon pároljuk üvegesre. Vágjuk apró kockákra a zellert és a sárgarépát, majd adjuk hozzá a hagymához, és sózzuk meg. Nem kell teljesen szétfőzni őket,...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűA spagetti tésztát a csomagolásán lévő utasítás szerint kifőzzük, félretesszük. A gombát megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A sonkát kis kockákra, vagy csíkokra vágjuk. A vajat s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük. Közben egy serpenyőben az olívaolajon a besózott csirkemellet 5 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a megreszelt fokhagymát és a darált erős paprikát. Ezekkel...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű