250 g tészta
2 ek vaj
250 g sajt (reszelt)
250 g darált sertéshús
1 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
150 ml fehérbor (száraz)
2 ek ketchup
1 ek paprikakrém
125 g krémsajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Egy tűzálló tálat kevés vajjal kikenünk.
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. Elkeverjük a maradék vajjal és a sajt 2/3-ával, majd az előkészített tálba öntjük.
A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk, majd a forró olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, kb. 5 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és a ketchuppal. Sóval, borssal és a paprikával ízesítjük. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a krémsajtot.
A darált húsos masszát a tésztára simítjuk, megszórjuk a maradék sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
A meleg tejbe tesszük az élesztőt, hagyjuk, hogy szétmálljon. Utána a tészta hozzávalóit összedolgozzuk és letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük. Kinyújtjuk, és ízlés sz...
Elkészítési idő:A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük (20 perc). Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, hűlni hagyjuk, aztán nagy lyukú reszelőn megreszeljük vagy villával apróra...
Elkészítési idő: 1Összekeverjük a hozzávalókat , a zöldséget szétnyomkodjuk , muffin formában , előmelegített sütőben 200 fok 15-20 perc.
Elkészítési idő: