6 ek liszt (amennyit a tojás felvesz)
1 tojás
1 mk só
Összegyúr
csipked
A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát reszeld le, s kevés vajon pirítsd sárgára. 2. Add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és a hagymával párold puhára. 3. Sózd, borsozd, add hozzá az apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk sós vizet forralni a gázra a nudliknak. Én maradék törtkrumpliból készítem, de főzhetünk kb. 30 dkg krumplit kockára vágva, s ha langyosra hűlt, akkor összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon kifőzzük. Egy serpenyőben pár csepp olajon (ha szükséges, mert lehet, hogy a szalonna elég zsíros) megpirítjuk az apróra vágott bacont. Hozzáadjuk az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű