Családireceptkönyv.hu

Toszkán csirkés spagetti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 csirkemell
8 szelet bacon
2 evőkanál olívaolaj
1 tasak spenót
néhány bazsalikom
1 csésze tejszín
spagetti
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom, apróra vágva
1/2 csésze parmezán, reszelve

Elkészítés:


A csirkemellet sózom,borsózom,olajon mindkét oldalát 6-6 percig sütöm.Kiveszem,az olajba kisütöm a baconeket,utána 2 gerezd fokhagymát,ráteszem a kockára vágott paradicsomokat,a 2 csésze spenótot,1 csésze főzőtejszínt,ha kész,a felvágott csirkemellet,az 1 csésze parmezánt, a maréknyi bazsalikomot, a kifőtt spagettit,fél csésze tészta vizét.Összekeverem...kész!
Kezdjük azzal, sütés a csirkemellet olaj közepes lángon 6 percig mindkét oldalán. Sóval, borssal, ahogy megy. Félretesz, mellőz.
Add meg szalonna szelet azonos serpenyőben, és pirítsuk, amíg ropogós. Távolítsuk el.
Hozzáadjuk a fokhagymát, hogy az azonos serpenyőben, megpirítjuk röviden, majd adjuk hozzá a paradicsom. Főzzük le 5 percig, mielőtt hozzáadjuk a spenótot és a tejszínt. Cook, amíg a spenót többnyire fonnyadt.
Újra bevezetni a csirke és a szalonnát, majd adjuk hozzá a parmezán és a bazsalikom. Végül hozzáadjuk a tésztát, és egy kicsit fenntartva tészta vizet.
Dobálják a kabátot, befejezni egy kicsit parmezán, majd megőrülök!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tepsis túrós csusza
Tepsis túrós csusza

1. Főzzük meg a tésztát. 2. Eközben egy közepes méretű tepsit kenjük ki az olívaolajjal, így nem ragad oda a tészta. 3. A tejföl és a túrót keverjük folyékony masszává a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Milánói
Milánói

Egy lábasban olajat melegítünk (épp ellepje az alját). A darált húst ráborítjuk. Kevergetjük, pirítjuk, amíg nem fehéredik ki. Paradicsomszószt öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, ore...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar DARÁLT HÚSOS ALAGÚT
DARÁLT HÚSOS ALAGÚT

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük. A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, delikátt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk