1 cs vastagmetélt tészta
1 bögre gríz(bózadara)
kristálycukor, vanilíáscukor
kevés olaj
lekvár
A tésztát kifőzöm leszűröm. A grízt megpirítom egy kis zsiradékban, majd felöntöm annyi vízzel, hogy megpuhuljon, de ne lágyuljon. Mikor ezzel megvagyok és kihűlt adok hozzá annyi kristálycukrot amilyen édesen szertejük és egy vaníliás cukrot, és összekeverem a tésztával. Én baracklekvárral tálalom.
•A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét. •Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és amint érezzük a f...
Elkészítési idő:Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet önt...
Elkészítési idő:Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Közben a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát pedig apróra vágjuk. A tojást fel...
Elkészítési idő: