-0,5kg darált marhahús
- 500ml paradicsompüré
- 500g hámozott darabolt paradicsom
- 1 db pritamin paprika/ paprikapor
- 1 kanál vegeta
- majoranna (3 csipet)
- bazsalikom
- oregánó
- rozmaring (2 csipet)
- kakukkfű ( 1 csipet )
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
Felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát majd mint a pörkölt alaphoz, 10 percig pörköljük, amint üveges lesz hozzáadjuk a marhahúst valamint az összes felsorolt fűszert, illetve a felkockázott paprikát.
Amint kifehéredik a hús lefedjük és úgy hagyjuk puhulni 10 percig.
Utána hozzáöntjük a paradicsompürét illetve a darabos paradicsomot.
Közepes lángon, fedő alatt hagyjuk összeérni.
Utófűszerezzük egy kis bazsalikom, oregánó, rozmaring keverékkel.
Tipp:
Hollandok mix zöldségeket vettek hozzá a következőkkel:
pirospaprika, póréhagyma, répa, padlizsán, fehér káposzta, hagyma
Nekik ez a speciális olaszos mix.
Hozzávalókat jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral és a tészta felét kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg lisztből, 3 tojásból a szokásos módon nokedlit főzök.Egy tűzálló tálat kivajazok, ebbe öntöm a lecsöpögtetett nokedlit. A baconszalonnát felkockázom és egy kis olajban kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd ki a tésztát bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tedd hozzá a préselt fokhagymát, és ad...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű