300 ml tej
10 ek. búzadara
4 ek liszt
6 ek cukor
2 ek vaníliáscukor
4 ek olaj
2 citrom héja
4 tojás
A tejet felforraljuk.
A tojáson kívül minden hozzávalót csomómentesen elkeverünk kézi habverővel.
A tojásfehérjét felverjük. A sárgáját a tésztához keverjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojást is.
Egy serpenyőbe 1 ek olajat teszünk, majd a tészta felét beleöntjük. Ha megbarnult az egyik fele, akkor átfordítjuk (nem baj, ha eltörik), majd fakanállal morzsaállagúra törjük és átsütjük a tésztát.
Lekvárral tálaljuk.
Az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk negyed kávéskanál őrölt köménnyel, csipetnyi őrölt borssal, egy teáskanál pirospaprikával, felöntjük fél bögre v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát 15-20 percig meleg vízben áztatjuk, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, majd félretesszük. 2. Elkészítjük a szószt. A szójaszószt, a zöldcitromlét, a cukrot és a cseresznye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész pizzatésztát 3-3 keskeny, hosszabb csíkra nyújtjuk. Tetszés szerinti töltelékből egy keskeny csíkot teszünk rá, majd összecsippentjük a tésztát, és kicsit meghengergetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztát sós vízben megfőzzük. 2. A kolbászt felszeleteljük és 2-3 percig sütjük kevés olajban, majd a leszűrt tésztával együtt hőálló edénybe tesszük. 3. Hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű