300 ml tej
10 ek. búzadara
4 ek liszt
6 ek cukor
2 ek vaníliáscukor
4 ek olaj
2 citrom héja
4 tojás
A tejet felforraljuk.
A tojáson kívül minden hozzávalót csomómentesen elkeverünk kézi habverővel.
A tojásfehérjét felverjük. A sárgáját a tésztához keverjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojást is.
Egy serpenyőbe 1 ek olajat teszünk, majd a tészta felét beleöntjük. Ha megbarnult az egyik fele, akkor átfordítjuk (nem baj, ha eltörik), majd fakanállal morzsaállagúra törjük és átsütjük a tésztát.
Lekvárral tálaljuk.
Botmixer dagasztószárával kikevertem,hagytam állni pár órát (ez attól függ mikor akarjuk kisütni),majd vizes vagy olajos kézzel (fontos hogy ne száraz kézzel mert ragad a tészta) t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA krumplit megpucoljuk es kockara meteljuk , majd sos vizben puhara fozzuk ,. Kozben kifozzuk a tesztat Majdha ezekkel kesz vagyunk akkor a 2 fej hagymat aprora vagjuk es lepirit...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, hűtőbe tesszük 2-3 órára.Utána olajos kézzel adagonként kisütjük forró olajban.a nyers tésztát hűtőben több napig tárolhatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megpároltam a lila hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és ezt is puhára pároltam. Belekevertem a sárgarépát és a zellert, 3 – 4 percig együtt pirítottam a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű