300 ml tej
10 ek. búzadara
4 ek liszt
6 ek cukor
2 ek vaníliáscukor
4 ek olaj
2 citrom héja
4 tojás
A tejet felforraljuk.
A tojáson kívül minden hozzávalót csomómentesen elkeverünk kézi habverővel.
A tojásfehérjét felverjük. A sárgáját a tésztához keverjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojást is.
Egy serpenyőbe 1 ek olajat teszünk, majd a tészta felét beleöntjük. Ha megbarnult az egyik fele, akkor átfordítjuk (nem baj, ha eltörik), majd fakanállal morzsaállagúra törjük és átsütjük a tésztát.
Lekvárral tálaljuk.
1. A krumplit megmostam, hámoztam, kockákra vágtam, majd enyhén sós vízben megfőztem. Nem túl puhára, hogy ne legyen lágy a tészta. 2. Leszűrtem, megvártam, míg kigőzöl, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 pe...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához has...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 csomag makaróni tésztát összetörök apróra.Forrásban lévő bő vízbe odateszem főni.A főzővízbe beleteszem az 1 ek olajat és az 1 ek sót. Újra forrástól számítva 10 percig főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű