50 dkg orsótészta
20 dkg sonka
15 dkg zöldborsó
1 db hagyma
3 dl tejszín
bors, só, reszelt szerecsendió
petrezselyem
reszelt sajt
Az üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a borsót és puhára pároljuk, majd a kis kockákra vágott sonkát, együtt pároljuk tovább, majd Jól elkeverjük, felöntjük tejszínnel, és pár percig hagyjuk, hogy a tejszín besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel és a kifőtt tésztával összekeverjük. Én még megszórtam egy kis reszelt sajttal.
A hagymát és fokhagymát meghántjuk, és apró kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA spagettit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPároljuk meg a hozzávalókat, keverjük bele a joghurtot, ízesítsük és tálaljuk a tésztával
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 2. A szezámolajat majdnem füstölésig forrósítjuk a wokban, majd hozzáadjuk a fokhagymát 1 percig pirítjuk ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű