10 db kifli
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
15 dkg őrölt mák
lekvár
vaj
A tejet felforralom cukorral, vaníliás cukorral. A kiflit kis darabokra összevágom, megszórom mákkal, porcukorral, majd leöntöm a forró tejjel. Kivajazott tűzálló tálba rakom, tetejére kiskanállal lekvárt halmozok, majd beteszem a sütőbe 220 fokon kb 25 percre. Teteje kicsit ropogós, belül finom puha mákos gubánk lesz.
A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. Megszórjuk fűszerekkel és hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat hosszában félbevágom, a húsát mélyen bevagdosom, meglocsolom olívaolajjal és egy olajozott tepsibe teszem, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és 40-45 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vízbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük az oregánóval, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, az olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Átkenjük olívaolajjal, let...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű