60-70 dkg darált hús
1 doboz konzerv gomba
1 fej v.hagyma olaj
1-2 kisdob.sürített paradicsom ( ízlés szerint) persze lehet házival is.
1 cs. milánói v makaróni alap (knorr v. maggi)
Fűszerek:
törött paprika,
oregano,
rozmaring,
petrezselyemlevél
1 cs. Penne tészta
Tetejére: 20-25 dkg sajt
Összevágott hagymát az olajon megpároljuk majd rátesszük a húst kifehéredésig kevergetjük majd belemegy a gomba és az összes fűszer közben felöntjük vízzel. Fél óra múlva megkóstoljuk a sósság miatt persze közben ha a vizet elforrta, pótoljuk de ne legyen túl híg.
Közben kifőzzük az 1 cs. penne / tollhegy/ tésztát.
Ha mindkettő kész , összekeverem egy közepes/hosszúkás jénai tálban
reszelt sajttal jól megszórva addig sütöm amíg a sajt folyós nem lesz.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük. Feltét: bármi ízlés szerint: light szalámi, update sonka, parizer, virsli…stb. és reszelt light sajt. Én szoktam rátenn...
Elkészítési idő:A csirkét lehetőleg előző este befűszerezzük, és egy kevés szójaszószba áztatjuk. Megfőzzük a tésztát. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát, a sárgarépát vékony...
Elkészítési idő:A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk lisztet, sót és közepesen kemény tésztává dolgozzuk. A tésztából sodrunk hosszabb rudakat, majd...
Elkészítési idő: 2 óra