60-70 dkg darált hús
1 doboz konzerv gomba
1 fej v.hagyma olaj
1-2 kisdob.sürített paradicsom ( ízlés szerint) persze lehet házival is.
1 cs. milánói v makaróni alap (knorr v. maggi)
Fűszerek:
törött paprika,
oregano,
rozmaring,
petrezselyemlevél
1 cs. Penne tészta
Tetejére: 20-25 dkg sajt
Összevágott hagymát az olajon megpároljuk majd rátesszük a húst kifehéredésig kevergetjük majd belemegy a gomba és az összes fűszer közben felöntjük vízzel. Fél óra múlva megkóstoljuk a sósság miatt persze közben ha a vizet elforrta, pótoljuk de ne legyen túl híg.
Közben kifőzzük az 1 cs. penne / tollhegy/ tésztát.
Ha mindkettő kész , összekeverem egy közepes/hosszúkás jénai tálban
reszelt sajttal jól megszórva addig sütöm amíg a sajt folyós nem lesz.
A zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük a sós vízben, majd leszűrjük és hőálló edénybe rakjuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejszínnel és a zöld fűszerekkel. Ezt követően leöntjük vele a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a 4 db tojássárgáját, ráöntöm a tejfölt és a kifőzött és lehütött kockatésztával összedolgozom. Legutóljára a tojások cukorral fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bográcsban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, majd beletesszük a karikára vagy kockára vágott krumplit. Felöntjük vízzel, majd megsózzuk. Amikor a burgonya félig megfőtt, r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű