60-70 dkg darált hús
1 doboz konzerv gomba
1 fej v.hagyma olaj
1-2 kisdob.sürített paradicsom ( ízlés szerint) persze lehet házival is.
1 cs. milánói v makaróni alap (knorr v. maggi)
Fűszerek:
törött paprika,
oregano,
rozmaring,
petrezselyemlevél
1 cs. Penne tészta
Tetejére: 20-25 dkg sajt
Összevágott hagymát az olajon megpároljuk majd rátesszük a húst kifehéredésig kevergetjük majd belemegy a gomba és az összes fűszer közben felöntjük vízzel. Fél óra múlva megkóstoljuk a sósság miatt persze közben ha a vizet elforrta, pótoljuk de ne legyen túl híg.
Közben kifőzzük az 1 cs. penne / tollhegy/ tésztát.
Ha mindkettő kész , összekeverem egy közepes/hosszúkás jénai tálban
reszelt sajttal jól megszórva addig sütöm amíg a sajt folyós nem lesz.
az egyik oldalara teszel paradicsomszoszt, (nem ketchup hanem paradicsom) amibe elkeverhetsz egy ksi oreganot is, en frisset tettem de mehet bele szaraz is nyugodtan. A toltelek iz...
Elkészítési idő:1. A szárított paradicsomot feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk 2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy muffinsütő formát. 3. A tojás...
Elkészítési idő: 1 óraA palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc