menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos nudli fokhagymás sajtmártással


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A nudlihoz:
- 30 dkg burgonya,
- 1 db tojás,
- 20 dkg finomliszt (szükség szerint),
- 10 dkg spenót,
- 2 ek olívaolaj,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint,
A mártáshoz:
- 1 csapott ek finomliszt,
- 1 ek napraforgó olaj (vagy olívaolaj),
- só ízlés szerint,
- cayenne bors ízlés szerint,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 3 dl tej,
- 10 dkg trappista sajt,

Elkészítés:


Elkészítés:
A nudlihoz:
Nudli: A spenótot forró vízbe dobjuk, és 20 másodperc után kivesszük. Lecsöpögtetjük, a vizet kinyomjuk belőle és apróra vágjuk. Tökéletes lesz akkor is (sőt, szerintem jobb...), ha nem forrázzuk le, hanem felvágjuk, és nyersen gyúrjuk bele a tésztába.
A főtt krumplit összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A teljesen hideg a krumpliba beleütjük a tojást, sózzuk és borsozzuk.
Hozzákeverünk 2 ek lisztet és az olajat, utána pedig a spenótot, majd kiborítjuk a nyújtódeszkára. Gyúrjuk, és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
Ezt addig folytatjuk, ameddig egy jól formálható, könnyű tésztát nem kapunk. Ez általában akkor következik be, ha már nem nagyon ragad a kezünkhöz az anyag. Ha úgy érezzük, hogy jó, egy nudlit lecsippentünk belőle és kifőzzük próbaképpen.
Cipót formálunk belőle, 10 percig pihentetjük, majd szeleteket vágunk, és azokat kisujjnyi vastagságúra megsodorjuk. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Ezeket egy vágódeszkán gyűjtjük össze, lisztet szórunk rá, hogy ne ragadjanak össze, a végén pedig sós vízben kifőzzük (ha feljön a víz színére - nagyjából 1 perc - ki lehet venni).
Leszűrjük, és olívaolajjal meglocsoljuk.
Mártás: A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, amihez hozzáreszeljük a fokhagymát.
Forró tejjel - habverővel keverve - felengedjük, sóval és az őrölt csilivel ízesítjük.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és ízlés szerinti sűrűségűre forraljuk. Ez azt jelenti, hogy ha sűrű, öntünk hozzá még tejet, ha pedig híg, akkor sajtot teszünk hozzá.
Úgy tálaljuk, ahogy a képen látszik.

Spenótos nudli fokhagymás sajtmártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marika
Tojásos tészta
Tojásos tészta

A tojást picit felverem a sóval, és annyi lisztet teszek bele, hogy jó kemény tészta legyen.majd vékonyra kinyújtom, és összevágom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: lilia113
Kelesztés nélküli olajos sós kiflik
Kelesztés nélküli olajos sós kiflik

ELKÉSZÍTÉS: A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olaj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Sváb húsos táska
Sváb húsos táska

A lisztet sóval, langyos vízzel, olajjal és ecettel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és forró vízben 3 percig előfőzzük, majd leszű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy éppencsak ellepje, ízesítem sóval, borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk