Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 5 dl tej, 2 tojássárgája, csipet só, sütéséhez olaj
Előkészületi idő: 50 perc
Sütési idő: 30 per
Elkészítése:
Egy tálba lisztet tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt. Kissé megkelesztjük. Ehhez a kovászhoz keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a 3 dl tejet és az egészet fakanállal, vagy robotgéppel jól felverjük. Egészen gyenge lágy tésztát kell, hogy kapjunk. ( ha nem elég lágy pótoljuk tejjel) 45 percig kelesztjük, majd hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját, majd néhány percig még kelesztjük. Majd forró olajban kanállal szaggatjuk és kisütjük, nem túl gyorsan, hogy a közepe is átsüljön. Cukorral megszórva, lekvárral melegen tálaljuk.
Vegyünk fél kiló csirkemellet, amelyet apró kockákra vágunk, fél centisekre. Olivaolajon dínszteljünk meg egy vöröshagymát, majd süssük vele fehérre a húst! Várjuk meg, míg elfő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük a zacskón szereplő utasítások szerint, majd leszűrjük. Az olajat felmelegítük egy serpenyőben, rátesszük a fokhagymát, és amikor aranyszínűvé válik, kivesszük...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben, héjával együtt megfőzzük, majd miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAlaposan mosd le, és darabold apróra a friss tavaszi medvehagymát. Egy nagyobb edényben forralj vizet a tésztának. A főzővizet sózd meg, és öntsd bele az olajat is. A spagettit az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű