Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 5 dl tej, 2 tojássárgája, csipet só, sütéséhez olaj
Előkészületi idő: 50 perc
Sütési idő: 30 per
Elkészítése:
Egy tálba lisztet tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt. Kissé megkelesztjük. Ehhez a kovászhoz keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a 3 dl tejet és az egészet fakanállal, vagy robotgéppel jól felverjük. Egészen gyenge lágy tésztát kell, hogy kapjunk. ( ha nem elég lágy pótoljuk tejjel) 45 percig kelesztjük, majd hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját, majd néhány percig még kelesztjük. Majd forró olajban kanállal szaggatjuk és kisütjük, nem túl gyorsan, hogy a közepe is átsüljön. Cukorral megszórva, lekvárral melegen tálaljuk.
A kenyérsütőgépbe öntöm a langyosított tejet, vizet, bele a só, cukor olaj és végül a liszt, melybe mélyedést csinálok a közepébe és ebbe morzsolom az élesztőt. A gépet elindítom é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszáb...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl tejszínben elkeverjük. A 15 dkg nyers tésztát és a 15 dkg kockára vágott sonkát kivajazott hőálló tálba te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű