1 kg krumpli
1 nagy fej hagyma
só, bors, pirospaprika
vegeta, fokhagyma
1 cs kockatészta
A krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom mindkettőt.
Kevés zsírt forrósítok, megpirítom benne a hagymát, rászórom a paprikát, elkeverem, majd felöntöm egy kis vízzel. Beleteszem a kockára vágott krumplit, fűszerezem és fedő alatt megfőzöm. (Mindig egy kevés vizet aláöntve párolom.) Amikor a levét elfőtte, egy kicsit összetöröm, majd a kifőtt tésztát beleforgatom és melegen, savanyúsággal tálalom.
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt bele morzsoljuk a cukros langyos tejben, hagyjuk. felfutni addig kimérjük a többi hozzávalót. Egy tálba beleöntjük a ki mért lisztet, margarint, tejfölt, sót, tojást...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűPalacsinta: habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált lisztet. Ha már teljesen sima, hozzákeverjük a s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a megtisztított és felszeletelt hagymát, paprikát. Amikor már pirul, beledobjuk a sót, borsot, majorannát és a paradicsomot. 1-2 perc múlva...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű