25 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
0.4 fej vöröshagyma
0.4 mokkáskanál édeskömény mag
0.4 teáskanál só
bors - fekete (tört)
200 g sertés darált hús (sovány)
150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
15 ml fehérbor (Légli Blanc)
62.4 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
A tésztához
200 g tészta - spagetti (száraz)
A tetejére
sajt - parmezán
A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát.
Hozzáadjuk az édeskömény magot, majd a darált sertéshúst, és folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig pirítjuk.
Mikor a hús teljesen kifehéredik felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk.
Újabb 2 perc pirítás következik, majd hozzáadjuk a tejszínt, és a krémsajtot. Ezután 2-3 percet forraljuk, ezalatt besűrűsödik.
Lobogó, sós vízben kifőzzük a spagettit.
A ragut a kifőtt tésztára tálaljuk,majd reszelt parmezánnal megszórjuk. Ezzel el is készült a krémsajtos húsos spagetti!
nagyon finom, de igen laktató is ez a recept
Melegíts elő a sütőt 230 fokra. Egy tálba keverd össze a tápióka lisztet, a sót és az 1/3-ad bögre kókuszlisztet. Add hozzá a melegvízet, az olívaolajat és keverd alaposan össze. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos cukros vízben elmorzsolunk 2,5 dkg élesztőt. Felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez. Teszünk bele 1 mokkáskanálnyi sót, még 2 dl langyos vizet, 2-3 ek olajat.. Ö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA fumu tésztájának elkészítése nem bonyolult, minden jó háziasszony könnyen meg tudja csinálni. Különleges tudást a díszítése igényel. A lisztet meglangyosítjuk, nagyobb tálba szi...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: Könnyű1. Tepsibe tesszük a kockára vágott céklát. Összekeverjük az ecettel, az olaj felével, ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Öntünk alá alaplevet vagy vizet. 180 fokos sütőben p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű