Családireceptkönyv.hu

Krémsajtos-húsos spagetti


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



25 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
0.4 fej vöröshagyma
0.4 mokkáskanál édeskömény mag
0.4 teáskanál só
bors - fekete (tört)
200 g sertés darált hús (sovány)
150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
15 ml fehérbor (Légli Blanc)
62.4 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)

A tésztához

200 g tészta - spagetti (száraz)

A tetejére

sajt - parmezán

Elkészítés:


A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát.
Hozzáadjuk az édeskömény magot, majd a darált sertéshúst, és folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig pirítjuk.
Mikor a hús teljesen kifehéredik felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk.
Újabb 2 perc pirítás következik, majd hozzáadjuk a tejszínt, és a krémsajtot. Ezután 2-3 percet forraljuk, ezalatt besűrűsödik.
Lobogó, sós vízben kifőzzük a spagettit.
A ragut a kifőtt tésztára tálaljuk,majd reszelt parmezánnal megszórjuk. Ezzel el is készült a krémsajtos húsos spagetti!

Trükkök, tippek, praktikák:


nagyon finom, de igen laktató is ez a recept

Krémsajtos-húsos spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mediterrán csirkés szélesmetélt
Mediterrán csirkés szélesmetélt

A csirkemellfilét ujjnyi vastag csíkokra vágva pár órán át aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén só...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Grízes tészta felfújt
Grízes tészta felfújt

tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni. Eközben olajat melegítünk és beleöntjük a búzadarát majd folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk néhány perc alatt. Amint a kívánt szí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Cukkinis-paradicsomos tészta
Cukkinis-paradicsomos tészta

A paradicsomok héját alul, vékonyan bevágjuk X-alakban és néhány másodpercre (amíg a héj a vágásunk mentén picit tovább nem reped) lobogó vízbe ültetjük őket. Szűrőkanállal kiszedj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Házi ravioli
Házi ravioli

A lisztet a tojással gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. A tésztát készíthetjük úgy is, hogy kis batyukat vágsz ki belőle gy derelyevágó segítségével. Ezek így t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk