menu

Családireceptkönyv.hu

Krémsajtos-húsos spagetti


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



25 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
0.4 fej vöröshagyma
0.4 mokkáskanál édeskömény mag
0.4 teáskanál só
bors - fekete (tört)
200 g sertés darált hús (sovány)
150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
15 ml fehérbor (Légli Blanc)
62.4 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)

A tésztához

200 g tészta - spagetti (száraz)

A tetejére

sajt - parmezán

Elkészítés:


A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát.
Hozzáadjuk az édeskömény magot, majd a darált sertéshúst, és folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig pirítjuk.
Mikor a hús teljesen kifehéredik felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk.
Újabb 2 perc pirítás következik, majd hozzáadjuk a tejszínt, és a krémsajtot. Ezután 2-3 percet forraljuk, ezalatt besűrűsödik.
Lobogó, sós vízben kifőzzük a spagettit.
A ragut a kifőtt tésztára tálaljuk,majd reszelt parmezánnal megszórjuk. Ezzel el is készült a krémsajtos húsos spagetti!

Trükkök, tippek, praktikák:


nagyon finom, de igen laktató is ez a recept

 Krémsajtos-húsos spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: PIRO
Puha belsejű kenyér
Puha belsejű kenyér

A sütőt bekapcsoljuk 225 fokra. Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja. Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely kiv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÁPOSZTÁS TÉSZTA
KÁPOSZTÁS TÉSZTA

A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be! Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük. Hagyjuk a cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
 Tejszínes-sajtos csirkés tészta
Tejszínes-sajtos csirkés tészta

5 dkg kolozsvári szalonna 50 dkg csirkemellfilé 0,5 l alaplé 0,25 l (lm) tejszín 25 dkg (gm) tészta 1 gerezd fokhagyma 2 közepes kápia paprika 20 dkg (lm) sajt fél csokor p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Csipetke
Csipetke

A hozzávalókat összegyúrjuk. Forrásban lévő vízbe apró darabokra csipegetve megfőzzük. Ha feljön a víz tetjére, kész.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk