Tészta:
400g liszt
30g élesztő
1 ek cukor
0,25l langyos víz
1 tk só
2 ek olaj
Mártás:
2 ek olaj
1 fej lereszelt vöröshagyma
1 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 doboz paradicsompüré
só
bors
babérlevél
oregánó
Gyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, adunk hozzá vizet, fokhagymát, paradicsompürét, sót, borsot, fűszereket. 3-4 percig forraljuk. Ízlés szerint feltétet helyezünk rá és megsütjük.
A hagymát étolajon megpirítom, hozzáadom a darált húst , a bolognai alapport és szószt, és a vizet. Készre főzöm. A palacsintákat megkenem vele, szórok bele pár szem kukoricát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben feloldjuk a cukor felét simára keverjük az élesztővel és 2 ek liszttel.( Azaz kovászt készítünk.) Kétszeresére kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a kovászt, a m...
Elkészítési idő: 2 -3 óra Nehézség: KözepesSós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy mély keverőtálba tesszük a ricottát és a lisztet. Egy kenőkés segítségével, vágómozdulatokkal összevegyítjük a kettőt, úgy, hogy a liszt bevonja a ricottadarabokat. A tál közep...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes