Tészta:
400g liszt
30g élesztő
1 ek cukor
0,25l langyos víz
1 tk só
2 ek olaj
Mártás:
2 ek olaj
1 fej lereszelt vöröshagyma
1 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 doboz paradicsompüré
só
bors
babérlevél
oregánó
Gyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, adunk hozzá vizet, fokhagymát, paradicsompürét, sót, borsot, fűszereket. 3-4 percig forraljuk. Ízlés szerint feltétet helyezünk rá és megsütjük.
A lisztet elkeverjük a langyos tejben. A tojássárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, citromhéjjal és vaníliás cukorral vagy vaníliával. A tojásfehérjét félig felverjük pici sóval, ma...
Elkészítési idő: 1 óraA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát, a sonkát, a sajtot és a paprikát felszeleteljük, egy tálba tesszük és hozzákeverjük a majonézt és a mustárt. A tésztát leszűrjük és hozzá...
Elkészítési idő:Felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát majd mint a pörkölt alaphoz, 10 percig pörköljük, amint üveges lesz hozzáadjuk a marhahúst valamint az összes felsorolt fűszert, illetve a fe...
Elkészítési idő: 1 óra