Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

400g liszt
30g élesztő
1 ek cukor
0,25l langyos víz
1 tk só
2 ek olaj

Mártás:

2 ek olaj
1 fej lereszelt vöröshagyma
1 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 doboz paradicsompüré

bors
babérlevél
oregánó

Elkészítés:


Gyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, adunk hozzá vizet, fokhagymát, paradicsompürét, sót, borsot, fűszereket. 3-4 percig forraljuk. Ízlés szerint feltétet helyezünk rá és megsütjük.

Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ági
Makaróni Hollandiából
Makaróni Hollandiából

Felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát majd mint a pörkölt alaphoz, 10 percig pörköljük, amint üveges lesz hozzáadjuk a marhahúst valamint az összes felsorolt fűszert, illetve a fe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Beatrix
Grízes tészta
Grízes tészta

A tésztát lobogó, sós vízben 6-8 percig főzzük. A búzadarát egy edényben szárazon megpirítjuk, és folyamatosan keverjük, nehogy megégjen. Felöntjük kevés vízzel, hogy kissé megszív...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Bolognai lasagne
Bolognai lasagne

A raguhoz a zöldségeket karikára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabos paradicsomot és pici vízzel puhára pároljuk. Ha megpuhult a zöldség, leturmixoljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska vanília sodóval
Aranygaluska vanília sodóval

Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ezután 30 percig pihentessük a tésztát. Mí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk