Ezt a kenyértésztát kiválóan használhatjuk pizza készítéséhez is.
Hozzávalók: 500 g liszt, 1 csomag szárított élesztő, fél teáskanál só, fél teáskanál cukor, 300 ml olívaolaj, 300 ml víz, 2 csokor friss rozmaringszár, 60 g magozott fekete olívabogyó
Tegyük a lisztet, sót, cukrot, élesztőt és két evőkanál olívaolajat egy nagy tálba. Adjuk hozzá a langyos vizet, és elektromos keverő- vagy dagasztógéppel dagasszuk 10-12 percig (középkeménységű tésztává dagasszuk). Kenjük le a tetejét olajjal, majd kelesszük meleg helyen lagalább 40 percig.
Egy kis edényben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, dobjuk bele a rozmaring leveleit, és egy kicsit együtt forrósítsuk, hogy a rozmaring íze jól kioldódjon a forró olajban.
A megkelt kenyértésztát borítsuk ki egy lisztezett nyújtódeszkára, osszuk kétfelé, formázzunk belőle cipókat és nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra.
Tegyük egy sütőlapra, majd ujjunkkal nyomjunk lyukakat a tésztába. Kenjük meg a rozmaringos olívaolajjal, és a lyukakba egy-egy szál rozmaringot és fekete olívabogyót tegyünk. Kelesszük még legalább 20 percig, majd forró, 200 fokos sütőben süssük 20 percig, míg piros ropogós nem lesz a kenyerünk.
a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk és a 2/3-át egy felforrósított serpenyőben, olívaolajon egészen aranybarnára pirítjuk, majd mehet is hozzá az apróra vágott chili. Közben fő...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű