1 csomag fusilli
1 csomag krémsajt
0.5 szál póréhagyma
1 egész sárgarépa
1 egész kápia paprika
0.5 doboz főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
A sárgarépát megtisztítom, a paprikát kicsumázom.
A póréhagymát felkarikázom, a paprikát és a répát kis darabokra aprítom.
Kevés olajon, először a póréhagymát pirítom át egy kicsit, majd hozzáreszelem a fokhagymagerezdeket.
Utána beleteszem a sárgarépadarabokat, majd fedő alatt, néhány percig párolom. A paprikát teszem bele utoljára, majd fűszerezem.
Amikor átpuhultak, hozzákeverem a sajtkrémet, és a tejszínnel lazítom.
Mindeközben lobogó vízben készre főzöm a fusillit, a mártást erre merítve tálalom.
A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük. (A kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát félig megfőzzük, majd leszűrjük, és bögrényi sajtban megforgatjuk. (A legjobb a parmezán, de ízlésünk szerint lehet más, karakteres ízű sajt is.) Az így „bundázott” té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben fűzzük készre. Közben a felkockázott bacont süssük meg egy kis olívaolajon. A tojásokat, a tejszínnel, a krémsajttal és a lereszelt trappistával, egy ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű