1 csomag fusilli
1 csomag krémsajt
0.5 szál póréhagyma
1 egész sárgarépa
1 egész kápia paprika
0.5 doboz főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
A sárgarépát megtisztítom, a paprikát kicsumázom.
A póréhagymát felkarikázom, a paprikát és a répát kis darabokra aprítom.
Kevés olajon, először a póréhagymát pirítom át egy kicsit, majd hozzáreszelem a fokhagymagerezdeket.
Utána beleteszem a sárgarépadarabokat, majd fedő alatt, néhány percig párolom. A paprikát teszem bele utoljára, majd fűszerezem.
Amikor átpuhultak, hozzákeverem a sajtkrémet, és a tejszínnel lazítom.
Mindeközben lobogó vízben készre főzöm a fusillit, a mártást erre merítve tálalom.
A lekvár és egy kevés őrölt dió kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd felforrósított , nem bő olajban lapos lepényeket sütünk belőle ( lapcsenkához, tócsnihoz hasonlít), h...
Elkészítési idő:Tegye mindkét lisztet fajta, tej, tojás sárgája, tejföl, só és fele a vajat a keverő tálba, majd Megszórjuk a cukorral és morzsolódik az élesztő át ezt. A habverővel keverjük össz...
Elkészítési idő:Az egészet egy tálban összegyúrom, pizzányi adagokban kinyújtom, bele a tepsibe, rá a feltét, és már sülhet is. Nem szoktam keleszteni, bár előfordult, hogy a megmaradt nyers tész...
Elkészítési idő: 30 perc